Ανοίγει ο Τουρισμός για Όλους: Αιτήσεις ΕΔΩ με taxisnet για 150 ευρώ

Ανοίγει ο Τουρισμός για Όλους: Αιτήσεις ΕΔΩ με taxisnet για 150 ευρώ

Σήμερα, Σάββατο 16 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις για τον «Τουρισμό για Όλους».

Σήμερα, ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους».

Μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1, η κυρία Ζαχαράκη ανέφερε ότι, μετά την ολοκλήρωση της υποβολής αιτήσεων θα γίνει η ηλεκτρονική κλήρωση από την οποία θα προκύψουν 200.000 δικαιούχοι, όσοι, δηλαδή «ήταν σωρευτικά οι δικαιούχοι τα προηγούμενα δύο χρόνια».

Η υφυπουργός Τουρισμού σημείωσε επίσης πως έχει αυξηθεί φέτος το ποσό της επιδότησης ανά δικαιούχο από τα 120 στα 150 ευρώ.

Σημειώνεται ότι μέσω του προγράμματος χορηγείται οικονομική διευκόλυνση για ΑΜΕΑ που κληρώνονται ως δικαιούχοι, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑΜΕΑ, ύψους 200 ευρώ.

Πώς κάνετε αίτηση στο «Τουρισμός για Όλους»

Για να κάνετε αίτηση πρέπει να μπείτε στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet και ακολουθείτε τα βήματα:

  • Καταχωρίζετε τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το email και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, τα οποία στη συνέχεια πιστοποιείτε.
  • Δηλώνετε ότι δεν έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος - ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα τος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην πλατφόρμα.
  • Δηλώνετε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.
  • Καταχωρίζετε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής σας, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείστε την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Πώς θα πάρετε το voucher διακοπών

Κάθε δικαιούχος θα «κατεβάσει» στο κινητό του μια άυλη κάρτα με το ποσό της επιδότησης. Θα μπορεί να διαθέσει το ποσό μόνο για τη διαμονή του, αφού τελικά δεν θα ισχύει ότι μπορεί να δαπανηθεί και για ακτοπλοϊκά εισιτήρια και εστίαση.