Θες να αδυνατίσεις; Μάθε τι δεν πρέπει να τρως πριν τον ύπνο σου...

Θες να αδυνατίσεις; Μάθε τι δεν πρέπει να τρως πριν τον ύπνο σου...

Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, τότε πρέπει να διαβάσετε καλά αυτό το κείμενο...

Είναι γνωστό ότι η κατανάλωση διάφορων σνακ το βράδυ, συνήθως μπροστά στην τηλεόραση, δυσκολεύει την προσπάθεια απώλειας βάρους.

Η κατανάλωση παχυντικών τροφών το βράδυ συνδέεται με αυξημένη όρεξη την επόμενη μέρα, μείωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και αύξησης της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες.
Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μένετε νηστικοί πριν το βραδινό ύπνο, αποφύγετε όμως τις εξής 5 τροφές:

Μαύρη σοκολάτα

Μπορεί να έχει πολλά οφέλη για την υγεία, περιέχει όμως καφεϊνη και θεοβρωμίνη, που είναι και οι δύο διεγερτικές ουσίες, καθώς και ζάχαρη. Οι δύο πρώτες ουσίες προκαλούν δυσκολία στο να σας πάρει ο ύπνος, ενώ η ζάχαρη υπονομεύει την προσπάθεια απώλειας βάρους. Ο ύπνος μετά την κατανάλωση ζάχαρης είναι ο ιδανικός τρόπος αποθήκευσης λίπους.

Λάδι καρύδας & κατσικίσιο τυρί

Τροφές όπως η καρύδα, τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα, γιαούρτι, τυρί), το λίπος του κρέατος, το αυγό, η κρέμα γάλακτος και το βούτυρο είναι οι σημαντικότερες πηγές ζωικών λιπαρών. Θεωρούνται «κακά» λιπαρά γιατί είναι αυτά που σχετίζονται με καρδιαγγειακά νοσήματα και διάφορες μορφές καρκίνου. Η αυξημένη κατανάλωσή τους οδηγεί σε αύξηση της ολικής και της «κακής» (LDL) χοληστερίνης.

Διαβάστε αναλυτικά στο www.onmed.gr.

Μπες κι εσύ στη μεγάλη παρέα των καιρόφιλων της Ελλάδας στο Facebook.