Αυτό είναι το λαχανικό που μειώνει στο μισό τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου του δέρματος...

Αυτό είναι το λαχανικό που μειώνει στο μισό τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου του δέρματος...

Η χρήση αντηλιακού καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και η αποφυγή της παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ως γνωστόν τα βασικότερα μέτρα που πρέπει να τηρούμε προκειμένου να προστατεύσουμε το δέρμα μας από επικίνδυνες καρκινικές αλλοιώσεις.

Φαίνεται όμως ότι και η διατροφή παίζει τον ρόλο της στην ανάπτυξη του καρκίνου του δέρματος, αφού, όπως δείχνει μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, ένα λαχανικό συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης της συγκεκριμένης μορφής της νόσου.

Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Scientific Reports, η καθημερινή κατανάλωση ντομάτας μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος κατά 50%.

Ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα έπειτα από δοκιμές σε πειραματόζωα (ποντίκια).

Τα αρσενικά ποντίκια στα οποία χορηγήθηκε ημερήσια διατροφή με περιεκτικότητα 10% σε σκόνη ντομάτας για διάστημα 35 εβδομάδων και στη συνέχεια εκτέθηκαν σε υπεριώδες φως εκδήλωσαν με συχνότητα 50% μικρότερη καρκίνο του δέρματος σε σύγκριση με τα ποντίκια που δεν έλαβαν ντομάτα.

Διαβάστε αναλυτικά στο Onmed.gr.