Χάστε ως και 130 θερμίδες... χαλαρώνοντας!

Χάστε ως και 130 θερμίδες... χαλαρώνοντας!

Δε χρειάζεται να χτυπιέστε στο γυμναστήριο για να αδυνατίσετε.

Κι όμως, πέρα από τις τακτικές επιδρομές στα γυμναστήρια, ένα χαλαρωτικό μπάνιο μπορεί να σας απαλλάξει από τις ίδιες θερμίδες που θα χάνατε κατά την διάρκεια μιας απογευματινής 30λεπτης βόλτας.

Σε έρευνα που διεξήχθη από το Loughborough University, δεκατέσσερις άντρες στάλθηκαν για μια μονόωρη βόλτα με ποδήλατο και οι ίδιοι κλήθηκαν να πάρουν το μπάνιο τους στους 40 ͦC. Όπως φαντάζεστε, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η βόλτα με τα ποδήλατα έκαψε περισσότερες θερμίδες από το μπάνιο, όμως, το δεύτερο έκαψε τις ίδιες θερμίδες με μια 30λεπτη βόλτα με τα πόδια.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος στο μπάνιο ήταν και αυτή που προκάλεσε την καύση των θερμίδων. Επιπλέον, ο κάθε συμμετέχων παρακολούθησε τα ποσοστά σακχάρου του στο αίμα για 24 ώρες και ανακαλύφθηκε ότι μειώθηκαν κατά 10% μετά το μπάνιο. Παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει, επίσης, ότι το καυτό μπάνιο έχει πολλές θετικές συνέπειες για τον οργανισμό όπως η μείωση της αρτηριακής πίεσης και η καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Ενώ δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε πλήρως μια ζωή με καθημερινά καυτά μπάνια και καθόλου άσκηση, είναι ενδιαφέρον να γνωρίζουμε ότι ένα ζεστό μπάνιο μια στο τόσο μπορεί πέρα από χαλαρωτικό για το μυοσκελετικό σύστημα να είναι και ωφέλιμο για τις καύσεις μας.