Προσοχή! Δείτε γιατί δεν πρέπει να τρώτε ποτέ το χιόνι!

Προσοχή! Δείτε γιατί δεν πρέπει να τρώτε ποτέ το χιόνι!

Δεν έχει κανείς όρεξη να φάει χιόνι, αλλά σίγουρα θα έχεις φάει σε κανέναν χιονοπόλεμο

Σίγουρα αυτές τις ημέρες που το έστρωσε στη μισή Ελλάδα, κάποιοι θα βγήκατε να παίξετε χιονοπόλεμο. Τα παιδιά ειδικά, ίσως να δοκιμάζουν να φάνε χιόνι χωρίς να γνωρίζουν τους κινδύνους που κρύβει.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2016 στο επιστημονικό περιοδικό Environmental Science: Processes & Impacts, δείχνει ότι δεν πρέπει ποτέ να τρώτε το χιόνι.

Η αιτία πίσω από αυτή την οδηγία είναι ότι έχει αποδειχτεί πως το χιόνι δρα ως ένα είδος "απορροφητικού υλικού" για τα μικροσκοπικά σωματίδια που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα και είναι βλαβερά για τον ανθρώπινο οργανισμό, όπως εκείνα από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων. Με λίγα λόγια κάθε φορά που τρώτε χιόνι, τρώτε και ρύπανση!

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη κάθε χρόνο πεθαίνουν 3,3 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως από την εισπνοή τοξικών πτητικών σωματιδίων, χαρακτηρίζοντας την ατμοσφαιρική ρύπανση ως έναν «αόρατο δολοφόνο».

Όσο για το τι συμβαίνει όταν λιώνουν τα χιόνια; Οι ρύποι είτε παραμένουν στο νερό, είτε δραπετεύουν και πάλι στην ατμόσφαιρα.