Εσείς ξέρετε από ποιο αυτί ακούτε καλύτερα;

Εσείς ξέρετε από ποιο αυτί ακούτε καλύτερα;

Έρευνα δείχνει ποιο αυτί είναι... καλύτερο.

Τους λόγους για τους οποίους πρέπει να... διαλέγετε σε ποιο αυτί του συνομιλητή σας πρέπει να απευθύνεστε εξηγεί μία πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Ιταλούς επιστήμονες, όταν πραγματοποίησαν τρία πειράμα.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές παρατήρησαν 286 θαμώνες ενός νυχτερινού μαγαζιού, οι οποίοι προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, έχοντας ως... υπόβαθρο δυνατή μουσική και το 72% της συζήτησης γινόταν στο δεξί αυτί του συνομιλητή τους.

Το δεύτερο πείραμα έγινε στους 160 θαμώνες του εν λόγω μαγαζιού. Οι ερευνητές τους προσέγγισαν και ψιθύρισαν κάτι, περιμένοντας να δουν την αντίδρασή τους και το αυτί που προτιμούσαν. Το 58% έδειξε μεγαλύτερη προτίμηση στο δεξί αυτί.

Τέλος, το τρίτο πείραμα περιλάμβανε συζήτηση με 176 θαμώνες, όπου ζήτησαν τσιγάρο επιλέγοντας για να τους μιλήσουν είτε το δεξί είτε το αριστερό τους αυτί και διαπίστωσαν πως το αίτημά τους εισακούστηκε σαφώς περισσότερο μέσω του δεξιού αυτιού.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι άνθρωποι επεξεργάζονται τις πληροφορίες καλύτερα μόλις ακούγεται από το δεξί αυτί, μια και τις διαχειρίζεται η αριστερή πλευρά του εγκεφάλου, η οποία είναι καλύτερη σε σχέση με την δεξιά.

Ακολουθήστε το Dokari στο κανάλι μας στο YouTube