ΠΡΟΣΟΧΗ! Ξέρετε πόσο βρώμικη είναι μια πετσέτα κουζίνας; (photos)

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ξέρετε πόσο βρώμικη είναι μια πετσέτα κουζίνας; (photos)

Χρειάζεται τακτική αλλαγή των πετσετών.

Εσείς γνωρίζετε πόσο βρώμικη είναι μία πετσέτα κουζίνας και κάθε πότε πρέπει να την αλλάζετε; Σύμφωνα με νέες μελέτες, μία πετσέτα είναι μία καλή πηγή μικροβίων και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε καταστροφικά αποτελέσματα. Άλλωστε, κανείς δεν θέλει να πάει στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση.

Σύμφωνα με τις έρευνες που έκαναν οι ειδικοί σε 100 πετσέτες κουζίνας που χρησιμοποιούνται για μεγάλο διάστημα, στις μισές είχαν αναπτυχθεί βακτήρια, όπως το E. coli. Μάλιστα, όσοι περισσότεροι χρησιμοποιούν τις πετσέτες, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος.

Μάλιστα, ένας εύκολος τρόπος μετάδοσης βακτηρίων είναι το ωμό κρέας. Συγκεκριμένα, μόλις καθαρίζετε το κρέας και μετά σκουπίζετε τα χέρια σας στην πετσέτα, τότε υπάρχει κίνδυνος μεταφοράς βακτηρίων, που είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο.

Για τον λόγο αυτό, οι ειδικοί αναφέρουν πως το καλύτερο μέσο πρόληψης είναι να αλλάζετε τις πετσέτες που έχετε στην κουζίνα σας σε καθημερινή βάση, ενώ οι πιθανότητες για την ανάπτυξη μικροβίων, μειώνονται όταν χρησιμοποιείτε ξεχωριστές πετσέτες.

Δείτε...

Ακολουθήστε το Dokari στο κανάλι μας στο YouTube