Δέκα πράγματα που μόνο λίγοι γνωρίζουν για το ανθρώπινο σώμα! (photos)

Δέκα πράγματα που μόνο λίγοι γνωρίζουν για το ανθρώπινο σώμα! (photos)

Πόσα γνώριζες από αυτά; 

Μπορεί το σώμα μας να είναι ο «συνοδοιπόρος» στο απρόβλεπτο ταξίδι που αποκαλούμε ζωή, ωστόσο ελάχιστα είναι αυτά που γνωρίζουμε για αυτό.

Για παράδειγμα, πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουν πως ακόμη και ένα στιγμιαίο «άνοιξε κλείσε» του βλεφάρου είναι σαν να κάνουμε... power nap ή πως το μικρό δάχτυλο του χεριού είναι το πιο δυνατό από όλα! Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε υπάρχει μία λίστα με τα δέκα πιο «κουφά» facts, γύρω από το ανθρώπινο σώμα.

Restart Travel: Κλείστε τώρα το πακέτο διαμονής που θέλετε για τις διακοπές σας σε τιμές εξαιρετικά προσιτές.

1. Το πετάρισμα των βλεφάρων είναι μία λειτουργία που γίνεται συνέχεια μέσα στη μέρα, χωρίς να το επιδιώκουμε. Με αυτόν τον τρόπο δεν αφυδατώνεται ο βολβός του ματιού και απομακρύνεται η σκόνη και τα μικρόβια που συγκεντρώνονται σε αυτόν.

2. Όχι, δεν είναι μόνο οι αστέρες του σινεμά εκείνοι που... ακτινοβολούν αφού, σύμφωνα με έρευνα, το ανθρώπινο σώμα εκπέμπει ορατό φως, αλλά λιγότερο έντονο, από τα επίπεδα που το μάτι μας μπορεί να διακρίνει.

3. Τα σωματικά υγρά από ένα «αθώο» φτάρνισμα, μπορούν να φτάσουν ακόμη και σε 6 μέτρα απόσταση.

4. Κατά τη διάρκεια της ζωής μας, χάνουμε σχεδόν το 1/3 του σκελετού μας. Ενώ γεννιόμαστε με 300 περίπου κόκαλα, κάποια από αυτά ενώνονται στην πορεία και δημιουργούν ένα ενιαίο, με αποτέλεσμα να «πέφτουμε» στα 206!

5. Τα νύχια ενός ανθρώπου της εποχής μας, μακραίνουν πολύ πιο σύντομα, από ό,τι ενός ανθρώπου που ζούσε το 1930.

6. Όπως συμβαίνει με όλες τις ανθρώπινες αισθήσεις, έτσι και η γεύση, καθώς μεγαλώνουμε μειώνεται, ειδικότερα σε εκείνους που καταναλώνουν αυξημένη ποσότητα φαρμάκων. Ωστόσο, στις γυναίκες παρουσιάζεται συνήθως στα 50, ενώ στους άντρες δέκα χρόνια αργότερα.

7. Εκτός από τα δαχτυλικά μας αποτυπώματα, η επιφάνεια της γλώσσας μας είναι επίσης μοναδική!

8. Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό θηλαστικό στον πλανήτη που χρησιμοποιεί τα δάκρυα για να εκφράσει δυσάρεστα συναισθήματα.

9. Το μικρό δάχτυλο του χεριού μπορεί να μην φαίνεται, αλλά είναι εκείνο που «οπλίζει» με δύναμη το χέρι, δίνοντας μεγαλύτερη ώθηση στα μεσαία δάχτυλα και τον δείκτη. Μιλώντας με αριθμούς, η απουσία του ισοδυναμεί περίπου με 50% λιγότερη δύναμη στα άκρα.

10. Αν και δεν έχει εξακριβωθεί για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό, το παιδικό σώμα τείνει να αναπτύσσεται και να ψηλώνει περισσότερο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός Αγίου Πνεύματος: Προ των πυλών η δεύτερη φετινή θερμή εισβολή! Καρέ - καρέ το κύμα ζέστης...

Κοιμάσαι με σεντόνι ή κουβερτούλα το καλοκαίρι; Μάθε γιατί! (photos)

Τεστ: Ένας «φόνος» και τρεις ύποπτοι - Μπορείς να βρεις το δολοφόνο; (photos)

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.