Πέντε τρόποι για να καταπολεμήσετε... αθόρυβα την αϋπνία σας

Πέντε τρόποι για να καταπολεμήσετε... αθόρυβα την αϋπνία σας

Είναι ευρέως γνωστό πως η αϋπνία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, επηρεάζοντας σημαντικά τη σωστή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.

Λίγοι, ωστόσο, γνωρίζουν τους λόγους που μπορεί να προκαλέσουν την αϋπνία και ακόμη λιγότεροι τους τρόπους που μπορεί κανείς να την καταπολεμήσει.

Ακολουθούν 5 τρόποι που βοηθούν την προσπάθεια που πρέπει να κάνει όποιος ταλαιπωρείται από αϋπνία για να βρει και πάλι τον... ύπνο του.

1. Μην πιέζετε τον εαυτό σας για να κοιμηθεί... Οταν σας ταλαιπωρεί η αϋπνία, είναι ουτοπικό να επιχειρείτε να κοιμηθείτε με το... ζόρι. Αυτό είναι λάθος, το να πιέζεστε για να βρείτε τον ύπνο σας. Δεν έχετε ύπνο; Σηκωθείτε, οπωσδήποτε, απ' το κρεβάτι, διαβάστε ένα βιβλίο ή κάντε κάτι δημιουργικό που θα σας αρέσει.

2. Δημιουργήστε συνθήκες... χουχούλας στο δωμάτιό σας. Κοινώς, κάντε το... χουχουλιάρικο, στρώστε το κρεβάτι σας, καθαρίστε το χώρο σας και φτιάξτε τον έτσι, ώστε να σας φτιάχνει τη διάθεση. Θα διαπιστώσετε πως σύντομα δεν θα «χορταίνετε» τον ύπνο σας.

3. Δοκιμάστε τις ωτοασπίδες. Ιδιαίτερα αν κατά τη διάρκεια της νύχτας αποσπάται η ηρεμία σας από παράξενους ήχους, ενδέχεται να σας φανούν πολύ χρήσιμες.

4. Δοκιμάστε ή την αποφυγή του βραδινού γεύματος ή να τρώτε νωρίς το απόγευμα, σίγουρα αρκετές ώρες πριν πέσετε στο κρεβάτι για ύπνο. Η δυσπεψία ευθύνεται σε μεγάλο ποσοστό για την πρόκληση αϋπνίας.

5. Δοκιμάστε να πιείτε κάποιο αφέψημα από βότανα, το οποίο -ειδικά τους μήνες του χειμώνα- θα σας βοηθήσει σημαντικά και σε άλλους τομείς διατήρησης της υγείας σας.

Δ.Μ.

Συνεχής ενημέρωση - Καιρός.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Διαβάστε επίσης:

Η παραφυσική σειρά που θα σας κάνει να ανατριχιάσετε (video)

Big Brother: Σοβαρός τραυματισμός παίκτη – Δεν μπορούσε να περπατήσει (video)