Αναψυκτικά: Πόσο αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου για τους κάτω των 50

Αναψυκτικά: Πόσο αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου για τους κάτω των 50

Τις επιπτώσεις της τακτικής κατανάλωσης ποτών με ζάχαρη, όπως τα αναψυκτικά, ειδικά στις γυναίκες νεότερης ηλικίας, αναδεικνύει νέα έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωσή κατά την εφηβεία (13-18 ετών) αλλά και στη διάρκεια της ενήλικης ζωής αυξάνει τις πιθανότητες καρκίνου του παχέος εντέρου πριν την ηλικία των 50 ετών.

Ειδικότερα, η κατανάλωση μόλις 237 ml την ημέρα, σχετίστηκε με αύξηση του κινδύνου για καρκίνο του παχέος εντέρου σε νεαρή ηλικία κατά 16%, ενώ διπλάσιες ή παραπάνω ήταν οι πιθανότητες από μεγαλύτερη ημερήσια κατανάλωση συγκριτικά με γυναίκες που κατανάλωναν λιγότερα από 237 ml.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr