Youth Pass κάθε χρόνο, ενίσχυση για τους Νέους

Το Youth Pass παίρνει πλέον μόνιμο χαρακτήρα σε περίπτωση επανεκλογής της Νέας Δημοκρατίας, ως συνέχεια του Freedom Pass, του Voucher των 150 ευρώ για τους νέους της Ελλάδας.

Κάθε χρόνο θα ενισχύονται οι νέοι ηλικίας 18 και 19 ετών της χώρας με το Youth Pass, το οποίο εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα θέσει σε ισχύ εφόσον επανεκλεγεί στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία.

Youth Pass – Δικαιούχοι

Σε ετήσια και σταθερή βάση, δικαιούχοι του Youth Pass θα είναι οι νέοι που θα συμπληρώνουν την ηλικία των 18 και 19 ετών, οι οποίοι υπολογίζονται σε 200.000 ετησίως. Αυτό σημαίνει ότι το δημοσιονομικό κόστος για το μέτρο θα είναι 30 εκατ. ευρώ.

Το Youth Pass θα εκδίδεται ψηφιακά μέσα από το vouchers.gov.gr, στο οποίο οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτησή τους, κάνοντας είσοδο στο σύστημα μέσω Taxisnet.

Το voucher των 150 ευρώ, θα μπορεί να χρησιμοποιείται σε επιχειρήσεις του τουριστικού και πολιτιστικού κλάδου, καθώς και σε μεταφορές. Θα είναι μια ψηφιακή χρεωστική κάρτα, όπως το Freedom Pass, την οποία ο δικαιούχος θα επιδεικνύει στην επιχείρηση-οργανισμό ώστε να «σκανάρεται».

Το Youth Pass θα αποτελεί μέτρο ενίσχυσης της εγχώριας οικονομίας και ως εκ τουτου οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν χρήση του επιδόματος αποκλειστικά εντός της ελληνικής επικράτειας και θα γίνεται δεκτό από όλες τις επιχειρήσεις που δέχονται πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Youth Pass – Λίστα Δραστηριοτήτων

Το Youth Pass θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις ίδιες δραστηριότητες με εκείνες που χρησιμοποιήθηκε το Freedom Pass.

Exit mobile version