Ασφαλής Λέρος για όλους – Ψήφισμα πολιτών σε ΕΛ.ΑΣ.

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους της Λέρου προς τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και τη δημοτική αρχή του νησιού.

Με ψήφισμά τους προς την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και τον Δήμαρχο Λέρου, ζητούν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον έλεγχο εφαρμογής των κανόνων οδικής ασφάλειας για πεζούς και ποδηλάτες.

Αφορμή στάθηκε ένα ακόμη σοβαρό τροχαίο που σημειωθηκε στο Λακκί και που από θαύμα και μόνο δεν παρασύρθηκε πεζός από αυτοκίνητο που εξετράπη της πορείας του, καθώς έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Διαβάστε το ψήφισμα των πολιτών της Λέρου προς τις αστυνομικές αρχές της χώρας και τον Δήμο Λέρου.

Προς:
Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας
Διευθύνσεις Αστυνομίας Δωδεκανήσου
Αστυνομικό Τμήμα Λέρου
Δήμος Λέρου
ΨΗΦΙΣΜΑ

Ασφαλής Λέρος για όλους.
Οι υπογράφοντες, έχοντας βιώσει για πολλά χρόνια την ελλιπή αστυνόμευση της κυκλοφορίας στους δρόμους του νησιού της Λέρου, καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο την επικίνδυνη αδιαφορία που επιδεικνύουν αρμόδιοι φορείς για την ασφάλεια των πολιτών που κυκλοφορούν πεζοί, με ποδήλατα ή τροχοφόρα στο νησί.

Αφορμή για την παρούσα ανοιχτή επιστολή/διαμαρτυρία στάθηκε το τροχαίο ατύχημα που συνέβη στο Λακκί στις 16:10 την 21/3/23. Ένα αυτοκίνητο, τρέχοντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα στον παραλιακό δρόμο του Λακκίου, έχασε τον έλεγχο και περνώντας λιγότερο από 2 μέτρα μπροστά από ένα πολίτη που έτυχε να βρίσκεται στο σημείο ανέβηκε στο πεζοδρόμιο. Αφού έσπασε δύο στήλες φωτισμού και ξήλωσε ένα ογκώδες τσιμεντένιο παγκάκι, σταμάτησε χτυπώντας σε μία τρίτη στήλη!
Στην προσπάθειά μας σαν υπεύθυνοι πολίτες να προλάβουμε κάποιο μελλοντικό δυστύχημα, δρώντας σαν Προμηθείς και όχι Επιμηθείς ζητάμε:

1. Την διαβεβαίωση της αστυνομίας της Λέρου ότι θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που της δίνει ο Νόμος για την τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας στη Λέρο.

2. Τη διαβεβαίωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου ότι θα ενισχύσει την αστυνομική δύναμη της Λέρου με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή για την αποτελεσματική αστυνόμευση του νησιού. Σημειώνουμε ότι η Λέρος δεν διαθέτει από το 2020 ούτε μία φορητή συσκευή ελέγχου ταχύτητας, και άρα από το 2020 μάλλον δεν έχει βεβαιωθεί ούτε μία παράβαση ορίου ταχύτητας στο νησί της Λέρου.

3. Τη διαβεβαίωση του Δήμου της Λέρου (αλλά και των υποψηφίων δημάρχων) ότι θα εξαντλήσει τις δυνατότητες που έχει για την δημιουργία ασφαλών συνθηκών κυκλοφορίας στους δρόμους της Λέρου (π.χ., τοποθέτηση εγκάρσιων λωρίδων (σαμαράκια) στους δρόμους, δημιουργία πεζοδρομίων και ποδηλατοδρόμων -όπου αυτό είναι εφικτό-, κλπ).

4. Τη διοργάνωση ανοιχτής εκδήλωσης εντός του Μαΐου 2023 όπου οι αρμόδιοι φορείς (Αστυνομία, Δήμος Λέρου, Υποψήφιοι Δήμαρχοι, και άλλοι) θα κληθούν να παρουσιάσουν τις δράσεις που θα αναλάβουν για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στη Λέρο.
Περιμένουμε τις απαντήσεις σας στα παραπάνω σε εύθετο χρόνο».

Ολες οι ειδήσεις στο Dokari.gr.

Πηγή φωτογραφίας – depositphotos.com

Exit mobile version