Δημοσκόπηση Metron Analysis: «Αέρας» 6.3% υπέρ της Νέας Δημοκρατίας

Νέα δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA, ανεβάζει ακόμα περισσότερο τη διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στις 6.3 μονάδες υπέρ της πρώτης.

Συνεχώς βελτιώνει τα δημοσκοπικά ποσοστά της η Νέα Δημοκρατία και σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA, η διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύτηκε στο 6.3%.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 29.3%, κερδίζοντας 1,5 μονάδα (27,8%) από τον Απρίλιο όπου το πολιτικό σκηνικό βάραινε ακόμη η τραγωδία στα Τέμπη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καθηλωμένος στο 23%, κερδίζοντας μόλις 0,8 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας.

Ετσι, η διαφορά πλέον ανάμεσα στα δύο κόμματα που διεκδικούν την εξουσία, φτάνει τις 6,3 μονάδες. Χαμηλά είναι και τα ποσοστά για το ΠΑΣΟΚ, που κυμαίνεται στο 8,9%.

Στο 5,5% βρίσκεται το ΚΚΕ, στο 2,6% και κάτω από το όριο για είσοδο στη Βουλή είναι η Ελληνική Λύση η οποία υποχωρεί 1,4 μονάδες.

Εντός Βουλή, με 3,7% αντί 4,4% τον Απρίλιο βρίσκεται το ΜέΡΑ 25 ενώ πρώτη φορά ανιχνεύεται και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 1,2%.

Τα λοιπά κόμματα είναι στο 8,5%, άκυρα – λευκά στο 1,9%, δεν θα ψηφίσουν δηλώνει το 3,2% ενώ οι αναποφάσιστοι είναι στο 12,2%.

Στην εκτίμηση ψήφου και μετά τις αναγωγές που έχουν γίνει η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύεται στο 7,7%. Το κυβερνών κόμμα λαμβάνει ποσοστό 35,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 27,7% ενώ το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στο 10,7%. Στο 6,6% είναι το ΚΚΕ, στη Βουλή με 3,2% είναι η Ελληνική Λύση, στο 4,5% πάει το ΜέΡΑ 25, στο 1,5% η Πλεύση Ελευθερίας. Εκπληξη είναι η εμφάνιση του κόμματος Νίκη με 1%.

Ολες οι ειδήσεις στο Dokari.gr.

Exit mobile version