Είναι το φως του ήλιου η απάντηση στους ιούς;

Πληθαίνουν τα αποτελέσματα ερευνών που πιστοποιούν πως η επάρκεια βιταμίνης D ενισχύει την άμυνα του οργανισμού μας απέναντι στις ιώσεις.

Είναι η βιταμίνη D μέσα από την έκθεσή μας στον ήλιο, η απάντηση σε μια σειρά ιώσεων;

Από τότε που ένας προηγουμένως άγνωστος κοροναϊός άρχισε να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο στις αρχές του 2020, οι ερευνητές αναζητούν πυρετωδώς μια θεραπεία για τον COVID-19.

Καθώς αγωνίστηκαν για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο και να εντοπίσουν θεραπευτικούς παράγοντες, ένα ήταν το ερώτημα που απασχολούσε την επιστημονική κοινότητα.

Γιατί μερικοί άνθρωποι έχουν μια πιο δύσκολη εμπειρία με τον ιό από άλλους;

Οι τελευταίες μελέτες δείχνουν ότι το φως του ήλιου παίζει σημαντικό ρόλο στην ανοσολογική άμυνα κατά των ιογενών ασθενειών, καθώς είναι κυρίως υπεύθυνο για την παραγωγή βιταμίνης D στο σώμα.

Και ακριβώς αυτή η βιταμίνη φαίνεται να έχει σημαντική επίδραση στην πορεία της ιογενούς νόσου.

Όταν Ινδοί ερευνητές αξιολόγησαν τη συγκέντρωση βιταμίνης D που υπάρχει στα σώματα των ασθενών με κορονοϊό, ανακάλυψαν κάτι εκπληκτικό!

Δεδομένου ότι δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να περάσουν αρκετό χρόνο στο φως του ήλιου στην καθημερινή τους ζωή για να ρυθμίσουν φυσικά την ισορροπία της βιταμίνης D, η ινδική μελέτη κατέληξε συνιστώντας τη διανομή συμπληρωμάτων βιταμίνης D σε ιδιαίτερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν πειστικά στοιχεία ότι η συμπλήρωση μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ή τη σοβαρότητα της νόσου, αλλά στατιστικά εκείνοι με υπάρχουσα ανεπάρκεια D ήταν πιο πιθανό να πεθάνουν από COVID από εκείνους με φυσιολογικό επίπεδο βιταμίνης D στο σώμα τους.

Η ιδανική μέθοδος πρόσληψης βιταμίνης D είναι η έκθεση στο ηλιακό φως και όχι η εξάρτηση από συμπληρώματα. Mόλις 10 λεπτά την ημέρα έκθεσης στον ήλιο, αρκετές φορές την εβδομάδα μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Τούτο, διότι ενώ το ίδιο το φως του ήλιου σκοτώνει ιούς και βακτήρια, αυτό το αποτέλεσμα δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσα στο σώμα.

Ολες οι ειδήσεις στο Dokari.gr.

Πηγή φωτογραφίας – depositphotos.com

Exit mobile version