Floor Sitting: Να, γιατί πρέπει να κάθεστε στο πάτωμα

Το Floor Sitting είναι πλέον top επιλογή και στο Tik Tok τρεντάρει παγκοσμίως. Ποια είναι τα οφέλη του να κάθεστε στο πάτωμα;

Ευεργετικά είναι τα οφέλη όταν κάθεστε στο πάτωμα

Σε ένα κλίμα απομακρυσμένων ευκαιριών εργασίας, βαριάς τεχνολογίας, καθώς και επιλογών ψυχαγωγίας που συχνά απολαμβάνονται από τον καναπέ, οι σημερινές γενιές κάθονται περισσότερο από τα άτομα που ήρθαν πριν από αυτές.

Κάθονται για μεγάλες χρονικές περιόδους —ειδικά στην ίδια θέση— κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στη μέση, να σφίξει τους καμπτήρες του ισχίου και πιθανώς να προκαλέσει άλλα προβλήματα.

Αντίθετα, εάν κάθεστε τακτικά στο πάτωμα, θα μπορούσατε όχι μόνο να βελτιώσετε τη στάση σώματος και την ευελιξία σας αλλά και να ενισχύσετε τον πυρήνα σας.

Ο Matthew Cavanaugh, DC, χειροπράκτης στη Λουιζιάνα, ο οποίος ειδικεύεται στη θεραπεία του πόνου στην πλάτη και τον αυχένα, μιλώντας στο Health.com, σημείωσε ότι το κάθισμα στο πάτωμα εμπλέκει τους μύες στον πυρήνα και την πλάτη που δεν χρησιμοποιούνται όταν κάθεστε σε μια καρέκλα. Ο χρόνος στο πάτωμα μπορεί ακόμη και να μειώσει τον πόνο στον αυχένα, τους ώμους και τη σπονδυλική στήλη με την πάροδο του χρόνου.

«Το να κάθεσαι στο πάτωμα βοηθά στην αποφυγή της κλίσης, καθώς το κάτω μέρος της πλάτης σου τραβιέται φυσικά ελαφρώς σε μια υποστηριζόμενη θέση όταν κάθεσαι με τα πόδια σταυρωμένα», εξήγησε ο Δρ Κάβανο. «Αυτό βοηθά να κρατήσετε τους μύες του πυρήνα σας δεσμευμένους και αποτρέπει τους πόνους που μπορεί να προκύψουν από το να κάθεστε σε ακατάλληλη θέση».

Επιπλέον, το να κάθεσαι στο πάτωμα απαιτεί τέντωμα ορισμένων μυών προκειμένου να παραμείνουν άνετοι και σταθεροί, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει στην αύξηση της ευελιξίας σας με την πάροδο του χρόνου, πρόσθεσε ο Δρ Κάβανο. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε αύξηση στο εύρος κίνησής σας και λιγότερο πόνο από πριν.

Ακόμη και το να περνάς χρόνο ξαπλωμένος στο πάτωμα μπορεί να προσφέρει κάποια οφέλη, είπε. «Όπως το να κάθεσαι στο πάτωμα, το να ξαπλώνεις στο πάτωμα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της στάσης του σώματος, επιτρέποντας στη σπονδυλική στήλη να αποσυμπιέσει και να απελευθερώσει την ένταση, καθώς και να αυξήσει την ευλυγισία στους γοφούς, στο κάτω μέρος της πλάτης και στις αρθρώσεις».

Αν και υπάρχουν περιορισμένα επιστημονικά στοιχεία σχετικά με τα οφέλη του καθίσματος στο πάτωμα, υπάρχει έρευνα που δείχνει μια σχέση μεταξύ της μακροζωίας και του πόσο καλά πηγαίνετε από το να κάθεστε στο πάτωμα στο να σηκώνεστε ξανά —ή τη βαθμολογία σας στο τεστ που σηκώνετε κάθισμα (SRT). Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι για κάθε αύξηση κατά ένα βαθμό στη βαθμολογία SRT ενός ατόμου, υπήρχε 21% βελτίωση στην επιβίωση.

Όσο περισσότερο κάθεστε στο πάτωμα, τόσο πιο εύκολο μπορεί να γίνει για εσάς να σηκωθείτε από αυτή τη θέση, κάτι που με τη σειρά του θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει τη μακροζωία σας.

Πηγή: Health.com

Ολες οι ειδήσεις στο Dokari.gr.

Πηγή φωτογραφίας – depositphotos.com

Exit mobile version