Γιατί μύριζε κάτι σαν… αέριο σε περιοχές της Αθήνας;

Το μυστήριο λύθηκε και με κατηγορηματικό τρόπο υπήρξε επίσημη τοποθέτηση από την ΕΔΑ Αττικής.

Υπήρξε διαρροή αερίου ώστε να επιβαρυνθεί η ατμόσφαιρα; Αυτό πίστεψαν κάτοικοι αρκετών συνοικιών στο κέντρο της Αθήνας, κυρίως σε Καλλιθέα, Γαλάτσι και Ιλίσια.

Ωστόσο, με κατηγορηματικό τρόπο και δύο ανακοινώσεις της η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής ξεκαθάρισε πως η όποια οσμή δεν είχε καμία απολύτως σχέση με φυσικό αέριο, διότι δεν υπήρξε καμία απολύτως διαρροή στο δίκτυό της.

Στην πρώτη της ανακοίνωση η ΕΔΑ Αττικής επισήμαινε τα εξής:

«Σε συνέχεια αναφορών που δέχθηκε το Κέντρο Άμεσης Επέμβασης της Εταιρείας για οσμή σε περιοχές του Ν. Αττικής, η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ) ενημερώνει ότι, από τους μέχρι τώρα ελέγχους και επεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από το εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, διαπιστώνεται ότι η οσμή δεν σχετίζεται με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου. Περαιτέρω ανακοινώσεις θα ακολουθήσουν μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων».

Για να ακολουθήσει και η δεύτερη ανακοίνωση με την οποία και έκλεισε το θέμα οριστικά και με κάθε επισημότητα:

«Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ), σχετικά με τη λήψη αναφορών στις 16/05/2023 για οσμή σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, η Εταιρεία ενημερώνει ότι ολοκλήρωσε όλους τους απαραίτητους ελέγχους και επεμβάσεις, επιβεβαιώνοντας ότι η οσμή δε σχετίζεται με το Δίκτυο Διανομής φυσικού αερίου».

Σύμφωνα με περιβαλλοντολόγο που μίλησε χθες στον ALPHA η οσμή πιθανότατα να συνδέεται με ρύπους που λόγω των καιρικών συνθηκών εγκλωβίζονται στην ατμόσφαιρα.

Ολες οι ειδήσεις στο Dokari.gr.

Πηγή φωτογραφίας – depositphotos.com

Exit mobile version