Νέα δημοσκόπηση GPO: Στο 5.9% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση της GPO δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Παραπολιτικά, σύμφωνα με την οποία η Νέα Δημοκρατία ανακτά το χαμένο έδαφος.

Οι απώλειες που είχαν προκληθεί στο κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας από την τραγωδία των Τεμπών, φαίνεται πως αρχίζουν να καλύπτονται, καθώς οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι που είχαν μπει στην γκρίζα ζώνη, δείχνουν να επιστρέφουν.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για τα Παραπολιτικά, σήμερα η δύναμη της Νέας Δημοκρατίας μετρήθηκε στο 32.8%, έναντι 31,4% στις αρχές Απριλίου και 29.5% τον Μάρτιο.

Αυτό σημαίνει πως το κυβερνών κόμμα παίρνει πίσω ένα 3.3% από τους απογοητευμένους ψηφοφόρους, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει τα ποσοστά του σταθερά, αλλά με μικρότερη δυναμική.

Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετρήθηκε στο 26.9% από 26.6% στις αρχές Απριλίου και 25,6% τον Μάρτιο.

Απώλεια μικρή για το ΠΑΣΟΚ στο 9%, από 9.5% τον Απρίλιο, δείγμα της αδυναμίας του κόμματος να πείσει τους ψηφοφόρους πως η πρότασή του για την επόμενη μέρα είναι ρεαλιστική, ως προς τις συνεργασίες με ΝΔ ή και ΣΥΡΙΖΑ.

Σταθερό στο 6.3% το ΚΚΕ, πτώση στο 3.1% για την Ελληνική Λύση από 3.4%, σταθερό στο 3.2% το Μέρα 25 και άνοδος από το 2.7% στο 3% για τους Ελληνες του Ηλία Κασιδιάρη.

Αλλο ψηφίζουν 3.5% και η δεξαμενή των αναποφάσιστων μειώθηκεε στο 8.7% από 12.1% τον Μάρτιο και 9.7% τον Απρίλιο.

Ολες οι ειδήσεις στο Dokari.gr.

Exit mobile version