Οδηγοί προσοχή! Αυστηροποίηση ποινών μέχρι και ισόβια

Την ορθότατη αυστηροποίηση των ποινών για οδηγούς που από παραβίαση των ορίων ταχύτητας προκαλούν θανατηφόρα τροχαία αποφάσισε η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, στον νέο νόμο που ψηφίστηκε πριν τις εκλογές, υπήρξαν σοβαρές αλλαγές στο άρθρο 66 για την επικίνδυνη οδήγηση και τις παραβιάσεις του ΚΟΚ, σε σχέση με τις ποινές που προβλέπει ο ποινικός μας κώδικας.

Ολες οι αλλαγές έχουν ήδη δημοσιευθεί στο ΦΕΚ με αριθμό 5039 για τα μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και την πληγέντων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, συνταξιοδοτική διάταξη και ρυθμίζεις για την ενίσχυση της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Πέρα από τις ποινές για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών, υπάρχει αυστηροποίηση για την κίνηση σε αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, για την παραβίαση των ορίων

Αναλυτικά…

Άρθρο 66 Επικίνδυνη οδήγηση – Υπέρβαση επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας – Τροποποίηση άρθρου 290Α Ποινικού Κώδικα Στην παρ. 1 του άρθρου 290A του Ποινικού Κώδικα (ν. 4619/2019, Α’ 95) προστίθενται περ. γ’ και δ’ και το άρθρο 290Α διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 290Α: Επικίνδυνη οδήγηση 1.

…γ) οδηγεί όχημα,

δ) οδηγεί όχημα στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης (Λ.Ε.Α.) εκτός των περιπτώσεων αποκλειστικού προορισμού της, τιμωρείται, αν δεν προβλέπονται βαρύτερες κυρώσεις σε άλλες διατάξεις:

Όποιος στις περιπτώσεις της προηγούμενης παραγράφου οδηγεί επικίνδυνα από αμέλεια και από την πράξη του αυτή μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα ή κίνδυνος για άνθρωπο, τιμωρείται με φυλάκιση έως 2 έτη ή χρηματική ποινή».

Ολες οι ειδήσεις στο Dokari.gr.

Πηγή φωτογραφίας – depositphotos.com

Exit mobile version