Κινούμενο σχέδιο διδάσκει τα παιδιά στη Νιγηρία τους κινδύνους του κορονοϊού

Κινούμενο σχέδιο διδάσκει τα παιδιά στη Νιγηρία τους κινδύνους του κορονοϊού

Είναι αρκετά δύσκολο για τους ενήλικες να κατανοήσουν τον κορονοϊό, αλλά για τα παιδιά μπορεί να είναι ακόμη πιο δύσκολο να καταλάβουν γιατί δεν μπορούν να δουν τους φίλους τους ή να παίζουν έξω.

Ένα τέρας όμως σε κινούμενα σχέδια του Niyi Akinmolayan δίνει τις εξηγήσεις.
Ο Νιγηριανός σκηνοθέτης δημιούργησε ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων διάρκειας 90 δευτερολέπτων για να βοηθήσει τα παιδιά στη Νιγηρία και σε όλο τον κόσμο να καταλάβουν γιατί πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες και να παραμένουν στο σπίτι όσο είναι σε ισχύ μέτρα περιορισμού της πανδημίας. Το βίντεο στην αγγλική και σε τρεις γλώσσες που ομιλούνται στη Νιγηρία, Yoruba, Hausa και Igbo μεταφράστηκε στη γαλλική, στην πορτογαλική και στη σουαχίλι και προβλήθηκε από τηλεοπτικούς σταθμούς σε διάφορες χώρες του πλανήτη.

Το βίντεο αφηγείται την ιστορία του Habeeb και της μεγαλύτερης αδερφής του, Funke. Ο Habeeb βαριέται να μένει μέσα στο σπίτι και προσπαθεί να βρει τρόπο να βγει έξω για να παίξει ποδόσφαιρο. Η αδερφή του, η οποία του λέει για τον κορονοϊό τον προειδοποιεί για τους κινδύνους του.

Ο Habeeb επιμένει να βγει έξω και βρίσκεται αντιμέτωπος με το τέρας του κορονοϊού.
Στη Νιγηρία όλα τα σχολεία παρέμεναν κλειστά έως τις 21 Μαΐου.

Ο Νιγηριανός σκηνοθέτης δημιούργησε το βίντεο μέσω της εταιρείας παραγωγής που έχει στο Λάγος, Anthill Studios. Όλοι οι συντελεστές εργάστηκαν από τα σπίτια τους και επιλέχθηκαν τα κινούμενα σχέδια, ώστε όλοι να μπορέσουν να τηρήσουν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης.

«Κατάλαβα ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξηγήσω τι είναι ο κορονοϊός ήταν με γραφικά και κινούμενα σχέδια» είπε στο CNN.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις.