Μέχρι τώρα το κάναμε λάθος! Ο σωστός τρόπος για να μάθουν τα παιδιά μας την προπαίδεια (photos)

Η προπαίδεια και ο τρόπος εκμάθησής της είναι ένα από τα πιο βασικά… εφόδια για τα παιδιά, πολλά όμως δυσκολεύονται όταν τίθενται αντιμέτωπα με την παραδοσιακή μέθοδο.

Ο πίνακας πολλαπλασισμού που παραδοσιακά διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία οδηγεί τα παιδιά στην απόκτηση γνώσεων… παπαγαλίας και όχι σκέψης, αφού στόχος δεν είναι άλλος απ’ το να τον μάθουν τα παιδιά απέξω…

Ο γνωστός, παραδοσιακός πίνακας, όμως που έχει τις λίστες με τους πολλαπλασισμούς από του 1 μέχρι του 10, δεν θεωρείται και δεν είναι ο σωστός πίνακας.

Πίνακας πολλαπλασιασμού ή προπαίδειας θεωρείται και είναι απο αρχαιοτάτων ετών ο πίνακας του Πυθαγόρα.

Ο πυθαγόρειος πίνακας, λοιπόν, δημιουργεί μια εντελώς άλλη αίσθηση στα παιδιά, δεν περιέχει άχρηστες πληροφορίες και το κυριότερο, προκαλεί τα παιδιά να μάθουν να σκέφτονται και όχι να μαθαίνουν παπαγαλία τον πολλαπλασιασμό.

Ακόμα, μπορούν τα παιδιά μελετώντας τον πυθαγόρειο πίνακα να ανακαλύψουν μια σειρά από μαθηματικά μοτίβα, τα οποία και θα τα βοηθήσουν να αφομοιώσουν πραγματικά τη συγκεκριμένη γνώση, αλλά και θα τα ενθουσιάσουν για την αποτελεσματικότητά του.

Δείτε ορισμένα μόνο παραδείγματα στην γκάλερι, τυπώστε έναν πυθαγόρειο πίνακα και δώστε τον στα παιδιά σας, αφήνοντάς τα να ανακαλύψουν τη μαγεία των μαθηματικών πράξεων…

Exit mobile version