Ξέρετε πώς πρέπει να οδηγείτε στη βροχή;

Η βροχή προκαλεί θέματα στην οδήγηση, ειδικά αν πρόκειται για τα πρωτοβρόχια μετά από μια περίοδο ξηρασίας, καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση οι δρόμοι γίνονται ιδιαίτερα ολισθηροί.

Γενικά, από πλευράς οδήγησης, μια γερή βροχή που θα «ξεπλύνει» καλά το δρόμο είναι σαφώς λιγότερο επικίνδυνη από εκείνη που απλώς θα τον μουσκέψει, ενώ τα πραγματικά μεγάλα προβήματα προκαλούνται στις πολύ έντονες βροχοπτώσεις, στις οποίες τα νερά είναι τόσα που δεν προλαβαίνουν να απομακρυνθούν έγκαιρα.

Γενικά όταν βρέχει πρέπει να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί στο δρόμο, να οδηγούμε σαφώς λιγότερο επιθετικά, να μπορούμε να διαβάζουμε το οδόστρωμα και να προβλέπουμε, όσο το δυνατόν, καταστάσεις, ώστε να αντιδράσουμε και έγκαιρα και σωστά.

Βασικό στοιχείο ασφάλειας είναι το να βλέπεις καλά, αλλά και να σε βλέπουν καλά. Για αυτό όταν βρέχει, ακόμα και αν είναι μέρα μεσημέρι, καλό είναι να ανάβουμε τα φώτα μας. Αν είναι πολύ βρώμικα, π.χ. από λάσπες, τα καθαρίζουμε με χαρτί ή πανό, ενώ παράλληλα θα πρέπει να ρυθμίσουμε σωστά το σύστημα θέρμανσης του αυτοκινήτου μας ώστε τα παρμπρίζ και τα παράθυρα να μην θαμπώνουν και να παραμένουν καθαρά. Εδώ σημαντική βοήθεια είναι η χρήση του κλιματισμού, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να απορροφά την υγρασία.

Διαβάστε αναλυτικά στο www.newsbomb.gr.

Exit mobile version