Γίνε κι εσύ χειριστής Drone… Μπορείς!

Αλήθεια, πόσοι από εμάς σκεφτήκαμε κάποια στιγμή στη ζωή μας να γίνουμε πιλότοι; Κι αν ποτέ δεν τα καταφέραμε, έφτασε η στιγμή να πετάξουμε μέσω ενός Drone…

Τα drones, που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε ελικοπτεράκια με κάμερα, στην Ελλάδα είναι μια σχετικά καινούργια μόδα. Προς το παρόν, τα χρησιμοποιούμε μόνο για εναέριες λήψεις σε γάμους και βαφτίσεις και κυρίως στο σινεμά και στις διαφημίσεις, αν και αυτό δεν αφορά τον πολύ κόσμο.
Τελευταία είδαμε να χρησιμοποιούνται και στις ειδήσεις, ενώ όσοι πάνε σε διαδηλώσεις είναι πολύ πιθανό να είδαν κάποια στιγμή ένα τέτοιο μηχάνημα να αιωρείται σε αρκετό ύψος πάνω από τα κεφάλια τους.

Η πραγματικότητα ωστόσο είναι ότι οι τηλεκατευθυνόμενες πτητικές μηχανές -που για συντομία αοκαλούμε drones- έχουν μπει πολύ δυναμικά πλέον στη ζωή μας αν και στην Ελλάδα θα αργήσουμε να δούμε τις χρήσεις τους για μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών.

Αρκεί να κάνει κανείς μια αναζήτηση στο ίντερνετ και θα βρει δεκάδες άρθρα για νέα drones και υπηρεσίες στις οποίες μπορεί να ενταχθεί η χρήση τους.

Στην Αμερική για παράδειγμα, η Amazon είναι έτοιμη να ξεκινήσει παραδόσεις εμπορευμάτων με drones και περιμένει έγκριση από την αρμόδια υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε το βίντεο στο www.cnn.gr.

Exit mobile version