Τα λεφτά που παίρνουν οι influencers από το Instagram

Πόσους followers πρέπει να έχουν;

Τα τελευταία χρόνια έχουν «γεννηθεί» πολλοί και πολλές influencers στα social media.

Ειδικά όσοι έχετε λογαριασμό στο Instagram θα έχετε δει… άπειρα προφίλ να διαφημίζουν προϊόντα, με κοπέλες και άντρες της διπλανής πόρτας και όχι stars. Πόσα λεφτά άραγε να παίρνουν εκείνοι και εκείνες που έχουν διαλέξει αυτό το… επάγγελμα;

Η Mirror παρουσίασε στοιχεία που βασίζονται στην έκθεση της Vuelio και του Πανεπιστημίου Canterbury Christchurch στη Βρετανία, σχετικά με τις influencers και τα κέρδη τους.

Σύμφωνα με αυτά, το 10% έχει περισσότερους από 50.000 followers, το ένα τέταρτο έχει λιγότερους από 1.000 και η πλειοψηφία έχει μεταξύ 1.000 και 10.000 followers.

Οι περισσότεροι κάνουν posts δωρεάν και μόλις το 30% από το περιεχόμενό τους είναι πληρωμένο. Μάλιστα, τα λεφτά τα παίρνουν με μετρητά, είτε αμείβονται με δωρεάν ταξίδια.

Από επώνυμα brands κερδίζουν λιγότερα από 100 ευρώ για την κάθε ανάρτηση, ενώ οι χορηγούμενες είναι πιο κερδοφόρες, καθώς παίρνουν από 100 έως 280 ευρώ.

Αν γίνεις brand ambassador μπορείς να βγάλεις πάνω από 300 ευρώ, ενώ τα περισσότερα χρήματα βγάζουν οι influencers που ποστάρουν πιο συχνά από οτιδήποτε άλλο, φαγητά και ποτά και βγάζουν πάνω από 1.110 δολάρια.

Αυτή η κατηγορία αποτελεί το 6% των influencers. Τέσσερις στους πέντε influencers είναι γυναίκες ηλικίας μεταξύ 35 και 44 ετών.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις.

Exit mobile version