Φτιάξτε μόνοι σας την ωραιότερη σπιτική λαγάνα…

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και σας προτείνουμε να φτιάξετε μόνοι σας την πιο τέλεια σπιτική λαγάνα που θα έχετε φάει ποτέ…

Μετά απ’ αυτή τη διαδικασία, δεν θα βγείτε ποτέ για αγορά λαγάνας απ’ το εμπόριο. Που είναι και πανάκριβες…

Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε

1 φακελάκι μαγιά ξερή (ή 1 κύβο 25 γραμ. νωπή)
300 ml νερό χλιαρό (προσοχή όχι καυτό)
100 ml ελαιόλαδο
600 γρ. αλεύρι σκληρό για ψωμί
1 κ.σ. αλάτι
1-2 γερές πρέζες ζάχαρη
100 γρ. σουσάμι

Εκτέλεση

Για την πιο εύκολη και νόστιμη λαγάνα, διαλύουμε σε ένα μικρό μπολ τη μαγιά, με λίγη ζάχαρη και λίγο από το χλιαρό νερό. Αφήνουμε για 5 λεπτά να φουσκώσει και να αφρίσει η επιφάνεια. Διαλύουμε το αλάτι στο υπόλοιπο νερό.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε λακκούβα στη μέση, ρίχνουμε την ενεργοποιημένη μαγιά, το νερό (χλιαρό, προσοχή όχι καυτό) και το λάδι. Ανακατεύουμε τα υλικά με κουτάλα, να μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα. Αλευρώνουμε τα χέρια μας και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά και βγάζουμε τη ζύμη για τη λαγάνα στον πάγκο. Τη ζυμώνουμε για λίγο ανοίγοντας την και τραβώντας την. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και εύπλαστη. Όσο πιο πολύ τη δουλεύουμε στον πάγκο, τόσο πιο αφράτη θα γίνει η λαγάνα.

Με τα χέρια, την τυλίγουμε σε μπάλα με τις ενώσεις προς τα κάτω και την αφήνουμε σε λαδωμένο μπολ σκεπασμένη στον πάγκο για 1 ώρα και 30 λεπτά, ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Exit mobile version