Έβρασες μακαρόνια; Γι’ αυτό δεν πρέπει ΠΟΤΕ να πετάξεις το νερό! (photos)

Αν βράζεις μακαρόνια και μετά τα σουρώνεις καλύτερα να σταματήσεις.

Εντάξει δεν πρόκειται για κάποιο σοβαρό… ατόπημα, ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις με το βρασμένο νερό, το οποίο έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε άμυλο, ελέω των ζυμαρικών.

Συγκεκριμένα, το νερό που μένει στην κατσαρόλα σου μπορεί να σε βοηθήσει ούτως ώστε να ολοκληρώσεις κάποια μικρά και καθημερινά πράγματα που κάνεις στο σπίτι σου.

Το «δέσιμο» σάλτσας και στο ριζότο: Αμφότερες οι μαγειρικές παρασκευές μπορούν να έχουν διαφορετικό αποτέλεσμα με μία πιο κρεμώδη υφή αν προσθέσεις λίγο από το νερό που έχει μείνει από τα μακαρόνια.

Μαλακώνουν τα όσπρια: Αν κρατήσεις το νερό και βάλεις μέσα του όσπρια θα παρατηρήσεις πως θα γίνει πιο γρήγορη η προετοιμασία για το επόμενο βήμα που είναι ο βρασμός.

Υγιεινή μαγειρική λαχανικών: Όσο το νερό από τα ζυμαρικά είναι ακόμα καυτό, βάλε ένα καλάθι ατμού και ρίξε μέσα τα λαχανικά.

Πότισε τα λουλούδια: Η υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο βοηθά σε σημαντικό βαθμό τα φυτά. Έτσι, περίμενε να κρυώσει τελείως το νερό και πότισε τα λουλούδια.

Μούλιασε βρώμικα σκεύη: Εδώ θα πρέπει το νερό να είναι καυτό. Αν το ρίξεις σε ταψιά και κατσαρόλες με υπολείμματα, ο καθαρισμός θα γίνει… παιχνίδι.

Exit mobile version