Αυτός είναι ο απίστευτος λόγος που «ανακαλύφθηκαν» τα πατατάκια (photos)

Αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα σνακ στον κόσμο.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως τα πατατάκια δημιουργήθηκαν για τον πιο… τρελό λόγο, καθώς αποτέλεσε… καπρίτσιο ενός σεφ, ο οποίος δεν δέχθηκε με καλό τρόπο την κριτική που του έγινε.

Σύμφωνα με τον… μύθο, το 1853 ο Τζορτζ Κραμ ήταν σεφ σ’ ένα εστιατόριο της Νέας Υόρκης. Μία μέρα είχε τρελαθεί μ’ έναν πελάτη, ο οποίος είχε διαμαρτυρηθεί έντονα στον ιδιοκτήτη για την ποιότητα των πατατών του.

Έτσι, ο σεφ θέλησε να τον… εκδικηθεί. Έκοψε τις πατάτες όσο πιο λεπτά μπορούσε και τις τηγάνισε σε καυτό λάδι και τις γαρνίρισε με έντονο αλάτι. Αφού σέρβιρε το πιάτο, ο Τζορτζ Κραμ περίμενε την έντονη κριτική και παράλληλα την απόλυσή του. Όμως, τότε έγινε κάτι αναπάντεχο. Ο πελάτης όχι μόνο ενοχλήθηκε, αλλά ήταν ενθουσιασμένος από το αποτέλεσμα.

Έτσι, το πιάτο έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές στην περιοχή και ξεκίνησε η μαζική παραγωγή για κατανάλωση. Ωστόσο, επειδή αποθηκευόταν σε βαρέλια ή τενεκέδες, τα πατατάκια μπαγιάτεψαν. Όλα άλλαξαν το 1920 όταν ο Λάουρα Σκούντερ δημιούρφησε το αεροστεγές σακουλάκι από δύο κομμάτια από κερωμένο χαρτί και τα κρατούσε φρέσκα.

Δείτε…

Exit mobile version