Ξέρεις γιατί ανακαλύφθηκαν τα πατατάκια; Αυτός είναι ο τρελός λόγος! (video)

Δεν υπάρχει ο λόγος που προκάλεσε την… ανακάλυψή τους.

Αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα σνακ στον κόσμο, τα οποία έχουν γίνει αγαπητά σε εκατομμύρια ανθρώπους. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως τα πατατάκια δημιουργήθηκαν για τον ακριβώς… αντίθετο λόγο. Έτσι, ένα… καπρίτσιο κατάφερε να φτάσει στην κορυφή!

Σύμφωνα με τον… μύθο, το 1853 ο Τζορτζ Κραμ ήταν σεφ σ’ ένα εστιατόριο της Νέας Υόρκης. Μία μέρα είχε τρελαθεί μ’ έναν πελάτη, ο οποίος είχε διαμαρτυρηθεί έντονα στον ιδιοκτήτη για την ποιότητα των πατατών του.

Διακοπές στα πανέμορφα ελληνικά νησιά. Με τα καλύτερα πακέτα για τη διαμονή σας.

Έτσι, ο σεφ θέλησε να τον… εκδικηθεί. Έκοψε τις πατάτες όσο πιο λεπτά μπορούσε και τις τηγάνισε σε καυτό λάδι και τις γαρνίρισε με έντονο αλάτι. Αφού σέρβιρε το πιάτο, ο Τζορτζ Κραμ περίμενε την έντονη κριτική και παράλληλα την απόλυσή του. Όμως, τότε έγινε κάτι αναπάντεχο. Ο πελάτης όχι μόνο ενοχλήθηκε, αλλά ήταν ενθουσιασμένος από το αποτέλεσμα.

Έτσι, το πιάτο έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές στην περιοχή και ξεκίνησε η μαζική παραγωγή για κατανάλωση. Ωστόσο, επειδή αποθηκευόταν σε βαρέλια ή τενεκέδες, τα πατατάκια μπαγιάτεψαν. Όλα άλλαξαν το 1920 όταν ο Λάουρα Σκούντερ δημιούρφησε το αεροστεγές σακουλάκι από δύο κομμάτια από κερωμένο χαρτί και τα κρατούσε φρέσκα.

Δείτε το βίντεο…

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έπαθε σοκ: Είχε βάλει κάμερα σε φωλιά πουλιών – Ανατριχιαστικό αυτό που έγινε (video)

Έκαναν βουτιά στον βυθό και βρήκαν χταπόδι – Δεν φαντάζεστε πώς καμουφλαρίστηκε (video)

Αυτός είναι ο λόγος που οι τηγανιτές πατάτες δεν τρώγονται αν κρυώσουν (photos)

Exit mobile version