Η συνταγή για το πιο νόστιμο τιραμισού σε χρόνο dt

Η απόλυτη συνταγή για τιραμισού είναι εδώ! 

Τιραμισού, το νόστιμο γλυκό που έχει κατακτήσει τον κόσμο, στα ιταλικά σημαίνει «ανέβασέ με ψηλά». Το όνομά υποδηλώνει την υψηλή περιεκτικότητά του σε ενέργεια και την καφεΐνη του ισχυρού espresso, που μόνο χαρούμενους και ζωντανούς μπορεί να μας κρατήσει.

Η καινοτομία του τιραμισού, δεν εντοπίζεται στην επίστρωση, αλλά στο συνδυασμό της σοκολάτας με τον espresso και τη κρέμα zabaglione (κρέμα μασκαρπόνε), όπως αυθεντικά ονομάζεται. Σήμερα λοιπόν σου έχουμε την απόλυτη συνταγή για να φτιάξεις το πιο νόστιμο και διάσημο γλυκό προερχόμενο από την Ιταλία, εύκολα και γρήγορα!

Πώς θα φτιάξετε απίθανο παγωτό καϊμάκι (video)

Η απόλυτη συνταγή για τιραμισού είναι εδώ

Συνήθως κατά τις απογευματινές ώρες, χαλαρώνοντας από τη δουλειά σε πιάνει μια όρεξη (λιγούρα θα το έλεγα) για γλυκό. Μπορεί το πρώτο πράγμα που θα σου έρθει στο μυαλό να είναι, να ανοίξεις το ψυγείο και να φας ένα κομματάκι σοκολάτα, αλλά τι θα έλεγες να φτιάξεις ένα τιραμισού εύκολα και σε χρόνο dt.

Ξέφυγε από τα συνηθισμένα γλυκά του ψυγείου (ναι για το ζελέ μιλάω) και φτιάξε τιραμισού!

Υλικά

600 γρ τυρί κρέμα
500 γρ κρέμα γάλακτος
1 1/2 φλ. του τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 πακέτα σαβαγιάρ
1 μπολάκι χλιαρό νερό
4 κ.σ στιγμιαίο καφέ
Λίγο κονιάκ
Κακάο

Εκτέλεση

-Ξεκινάμε τη συνταγή μας χτυπώντας το τυρί κρέμα στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
-Στη συνέχεια χτυπάς στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη.
-Ενώνεις τα δύο μείγματα ανακατεύοντας ελαφρώς και στη συνέχεια διαλύεις στο χλιαρό νερό τον καφέ και το κονιάκ και βουτάς για λίγα δεύτερα τα σαβαγιάρ.
-Απλώνεις σε ένα πυρέξ τα σαβαγιάρ, μια στρώση.
-Συνεχίζςις με την κρέμα.
-Πάνω από την κρέμα πασπαλίζεις κακάο.
-Στρώνεις μια στρώση ακόμη σαβαγιάρ.
-Κλείνεις με μια ακόμη στρώση κρέμας!
-Πασπαλίζεις με κακάο.

-Βάζεις στο ψυγείο μέχρι να σφίξει και καλή σου απόλαυση!

Exit mobile version