Σπαρακτικές εικόνες από την εκπαίδευση παιδιών στην Κίνα

Σπαρακτικές εικόνες από σχολεία όπου αναγκάζουν τα παιδιά σε σκληρή γυμναστική.

Παιδιά να κλαίνε και να υφίστανται βία εξαιτίας των δασκάλων τους, είναι μια καθημερινή κατάσταση στην Κίνα

Είναι μία από τις πολλές φωτογραφίες δεν σταματούν σε αθλητικά σχολεία σε ολόκληρη την Κίνα των μικρών παιδιών να τίθονται μέσα από εξαντλητικές ασκήσεις εκγύμνασης (Ολυμπιακών αγώνων) από την ηλικία των έξι.

Ωστόσο, τα πράγματα αλλάζουν στη χώρα, όπως δείχνουν τα δημογραφικά στοιχεία καθώς η χώρα γίνεται όλο και πιο ευημερούσα και δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στις διάφορες μορφές εκπαίδευσης.
Το σπορ σύστημα της Κίνας υπήρξε εξαιρετικά επιτυχές, δεδομένου ότι η χώρα επέστρεψε στους Ολυμπιακούς το 1980, με αποκορύφωμα να γίνει ως το έθνος υποδοχής να μπει στον πίνακα των μεταλλίων »στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, με μόνο μια μικρή βουτιά στη δεύτερη θέση πίσω από τις ΗΠΑ στο Λονδίνο, τέσσερα χρόνια αργότερα.

Λιγότεροι γονείς είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τα παιδιά τους να υπομείνουν εξαντλητικές ρουτίνες κατάρτισης, που οδηγεί σε μείωση του αριθμού των σπουδαστών. Ορισμένα σχολεία έχουν κλείσει και οι άλλοι οδηγοούνται στην προσαρμογή του τρόπου λειτουργίας τους. Ο αριθμός των αθλητικών σχολείων είναι κάτω από 3.687 το 1990, οι αριθμοί δείχνουν.

Το γεγονός όμως αυτό υφίσταται και σήμερα με πολλά παιδιά να κακοποιούνται ψυχολογικά.

Πηγή

Exit mobile version