Λύνεται το μυστήριο με χαμένο πίνακα του Ντα Βίντσι – Εκεί βρίσκεται κρυμμένος!(photos)

Δημοσίευμα αναφέρει πως ο ακριβότερος πίνακας ζωγραφικής στον κόσμο πλέει στην θάλασσα.

Ο πίνακας «Salvator Mundi» αποκτήθηκε πριν από ενάμισι χρόνο έναντι 450 εκατομμυρίων δολαρίων, κατά τη διάρκεια δημοπρασίας που οργάνωσε ο οίκος Κρίστις, ποσού που κονιορτοποίησε όλα τα προηγούμενα ρεκόρ της αγοράς τέχνης.

Ο πίνακας διαστάσεων 65 επί 45 εκατ. που εικονίζει τον Ιησού Χριστό να βγαίνει από το σκοτάδι, ευλογώντας τον κόσμο με το δεξί χέρι ενώ κρατά μια διάφανη υφήλιο στο αριστερό αποδίδεται στον άνθρωπο που για ορισμένους αποτέλεσε την προσωποποίηση της Αναγέννησης, τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο πίνακας είναι δημιούργημα μαθητών του Ιταλού καλλιτέχνη και επισήμως αγοράστηκε για να ενταχθεί στη συλλογή του Λούβρου του Αμπού Ντάμπι.

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «The Wall Street Journal», αγοραστής ήταν ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Μπαντρ μπιν Αμπντάλα, ο οποίος όμως στην πραγματικότητα προχώρησε στην απόκτηση του έργου για λογαριασμό του πανίσχυρου Σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Η πληροφορία ουδέποτε επιβεβαιώθηκε ή διαψεύστηκε επίσημα. Ο Κένι Σάχτερ, συλλέκτης και έμπορος με έδρα το Λονδίνο, διατύπωσε την υπόθεση ότι ο πίνακας είναι κρεμασμένος σε κάποιον τοίχο της πριγκιπικής θαλαμηγού σε άρθρο του στον ιστότοπο «Artnet», ο οποίος είναι αφιερωμένος στην αγορά των έργων τέχνης.

Μάλιστα, όπως τονίζει ο τελευταίος, ο πίνακας θα παραμείνει στη θάλασσα ωσότου η Σαουδική Αραβία να ολοκληρώσει τη μεταμόρφωση της περιοχής Αλ Ούλα σε κέντρο πολιτισμού με σκοπό την προσέλκυση ξένων τουριστών.

Exit mobile version