Τελικός Champions League: Παρί ή Μπάγερν; Ποια θα σηκώσει το τρόπαιο; (Poll)

Τελικός Champions League: Ποια θα είναι η νέα βασίλισσα της Ευρώπης εν μέσω κορονοϊού;

Μετά από μία καθυστέρηση σχεδόν τριών μηνών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, απόψε πέφτει η «αυλαία» του Champions League.

Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν Μονάχου θα δώσουν τη δική τους μάχη στις 22:00 (ΕΡΤ 1 και Cosmote Sport1), στο άδειο λόγω των περιοριστικών μέτρων «Ντα Λουζ» της Λισσαβόνας.

Οι Βαυαροί επιστρέφουν στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από 7 χρόνια, για 11η φορά στην ιστορία της, και θέλουν να διεκδικήσουν το 6ο Champions League.

Από την άλλη μεριά, η ομάδα του Παρισιού θα διεκδικήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της το τρόπαιο, με τα τρομερά ποσά που έχουν σπαταλήσει οι ιδιοκτήτες της από το Κατάρ εδώ και μία δεκαετία, να φαίνεται πως έπιασαν -επιτέλους- τόπο.

Ο πιο ξεχωριστός τελικός της διοργάνωσης

Ο αποψινός τελικός έχει πολλές ιδιαιτερότητες και για στις δύο ομάδες. Η βασικότερη, είναι πως αυτός είναι ο πρώτος τελικό στην ιστορία του θεσμού που θα γίνει χωρίς κόσμο (ελπίζουμε και ο τελευταίος), όπως ακριβώς έγινε και στο Europa League.

Ας δούμε όμως και άλλα στοιχεία που κάνουν αυτό τον τελικό ξεχωριστό:

– Όποια ομάδα και να κατακτήσει το Champions League θα ολοκληρώσει το treble, καθώς αμφότερες έχουν κατακτήσει στις χώρες τους το πρωτάθλημα και το εγχώριο κύπελλο. Αυτό θα συμβεί για 9η φορά στο θεσμό, με τη Μπάγερν να το έχει ξανακάνει το 2013.

– Η Μπάγερν Μόνάχου αν κερδίσει σήμερα, θα γίνει η πρώτη ομάδα στο Champions League που τελειώνει τη διοργάνωση έχοντας μόνο νίκες!

– Σύμφωνα με το transfermarkt, αυτός ο τελικός… κοστίζει 1,73 δισ. ευρώ! Το ρόστερ της Παρί Σεν Ζερμέν υπολογίζεται στα 801,45 εκατ. ευρώ, ενώ των Γερμανών στα 928,55 εκατ. ευρώ.

– Ο καλύτερο «9» αυτή τη στιγμή παγκοσμίως, μπορεί να «σπάσει» ένα ρεκόρ στο θεσμό. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφκσι έχει σημειώσει ως τώρα 15 γκολ στη διοργάνωση και μπορεί να φτάσει ή να ξεπεράσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο που έχει σημειώσει 17 γκολ. Η διαφορά είναι πως ο Πολωνός έχει πετύχει αυτά τα τέρματα σε αρκετά λιγότερα παιχνίδια.

– Πρόκειται για τις δύο κορυφαίες επιθέσεις στο φετινό Champions League. Η Μπάγερν είναι πρώτη με τον εξωπραγματικό αριθμό των 42 γκολ σε 10 αγώνες, με τους Παριζιάνους να έχουν σημειώσει 25 σε ίδιο αριθμό αγώνων.

– Αυτή θα είναι η πρώτη φορά μετά από 44 χρόνια, που στον τελικό θα αναμετρηθούν Γάλλοι με Γερμανούς.

– Όπως προαναφέραμε, η Μπάγερν έχει σημειώσει 42 γκολ έως τώρα. Το ρεκόρ γκολ σε μία χρονιά το έχει η Μπαρτσελόνα από τη σεζόν 1999/2000, όταν και πέτυχε 45 γκολ. Οι Βαυαροί όμως έχουν 6 παιχνίδια λιγότερα.

– Το σίγουρο είναι πως το τρόπαιο θα πάει σε Γερμανό προπονητή, καθώς στους πάγκους βρίσκονται οι Χάνσι Φλικ και Τόμας Τούχελ.

– Αν η Παρί κερδίσει σήμερα θα είναι μόλις το δεύτερο Champions League που κατακτά γαλλική ομάδα, με τη μοναδική έως τώρα να είναι η Μαρσέιγ (1993). Από την άλλη μεριά, αν η Μπάγερν φύγει νικήτρια, θα είναι ο 8ος τίτλος που πάει σε γερμανική πλευρά (5 η Μπάγερν, 1 η Ντόρτμουντ και 1 το Αμβούργο).

Θυμηθείτε πώς έφτασε η Μπάγερν Μονάχου στον τελικό:

Και πώς η παρέα των Νεϊμάρ και Εμπαμπέ έφτασε στο τέλος:

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Παρί (Τόμας Τούχελ): Σέρχιο Ρίκο (Νάβας), Κιμπέμπε, Τιάγκο Σίλβα, Κερέρ, Μπερνάτ, Μαρκίνιος, Παρέδες, Ερέρα (Βεράτι), Ντι Μαρία, Εμπαπέ, Νεϊμάρ.

Μπάγερν (Χάνσι Φλικ):

Νόιερ, Μπόατενγκ (Ζίλε), Αλάμπα, Κίμιχ, Ντέιβις, Γκορέτσκα, Τιάγκο, Γκνάμπρι, Πέρισιτς, Μίλερ, Λεβαντόφσκι.

Ο διαιτητής του τελικού:

Tο μεγάλο αγώνα θα διαιτητεύσει ο 44χρονος Ιταλός Ντανιέλε Ορσάτο, στον πρώτο μεγάλο τελικό της καριέρας του σε επίπεδο UEFA. Θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του, Λορέντζο Μανγκανέλι και Αλεσάντρο Τζιαλατίνι, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ρουμάνος Οβίντιου Χατσεγκάν. Διαιτητής VAR θα είναι ο Ιταλός Μασιμιλιάνο Ιράτι, ενώ καθήκοντα AVAR θα έχει ο συμπατριώτης του, Μάρκο Γκουί.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δέος: Ερευνητές «ξετυλίγουν» ψηφιακά, μουμιοποιημένα ζώα από την Αρχαία Αίγυπτο (vid)

Ιωάννα Σαρρή: «Καυτές» φωτογραφίες από την πρώην παίκτρια του GNTM (pics)

Χανιά: Νοικιάζει «σπίτι lux» 4 τ.μ. στην τιμή των 750 ευρώ! (photo)

Exit mobile version