Γνωρίζετε γιατί οι νέοι χάνουν όλο και πιο νωρίς την παρθενιά τους;

Βρετανοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι μάλλον βρήκαν ένα γονίδιο που επηρεάζει τους έφηβους στο πότε θα ξεκινήσουν τη σεξουαλική τους ζωή και πότε θα χάσουν την παρθενιά τους.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Genetics τον Απρίλιο του 2016 και αναφέρει πως αν και δεν υπάρχει ενιαία γενετική παραλλαγή που μπορεί να επηρεάσει εντελώς τη συμπεριφορά, το μοτίβο των γονιδίων που βρήκαν φαίνεται να ευθύνεται για το πότε οι άνθρωποι κάνουν σεξ για πρώτη φορά.

Επίσης, τα ίδια γονίδια σχετίζονται όχι μόνο με την ριψοκίνδυνη συμπεριφορά, αλλά και με το πόσα παιδιά θα καταλήξουν να έχουν, ακόμα και πόσο γκρινιάρης μπορεί να είναι κάποιος!

Συνολικά, οι ερευνητές σύνδεσαν 38 διαφορετικά γονίδια (P <5 × 10-8) με την ηλικία και την πρώτη σεξουαλική επαφή.

«Ενώ οι κοινωνικοί και πολιτισμικοί παράγοντες είναι σαφώς σχετικοί, δείχνουμε ότι η ηλικία κατά την πρώτη σεξουαλική επαφή επίσης επηρεάζεται από γονίδια που δρουν στο χρονοδιάγραμμα της παιδικής βιολογικής ωριμότητας και από τα γονίδια που συμβάλλουν στις φυσικές μας διαφορές στους τύπους προσωπικότητας», δήλωσε ο John Perry, ερευνητής στο Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας της Βρετανίας (Britain’s Medical Research Council), που συμμετείχε στη μελέτη.

«Δείχνουμε ότι η ηλικία της πρώτης σεξουαλικής επαφής επηρεάζεται επίσης από τα γονίδια.»

«Ένα παράδειγμα είναι μια γενετική παραλλαγή στο CADM2, ένα γονίδιο που ελέγχει τις συνδέσεις των κυττάρων του εγκεφάλου και τη δραστηριότητα του εγκεφάλου, το οποίο βρήκαμε και που σχετίστηκε με μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης μιας πιο ριψοκίνδυνης συμπεριφοράς, καθώς και με την έναρξη της σεξουαλικής ζωής σε μικρότερη ηλικία αλλά και μεγαλύτερο αριθμό παιδιών.».

Διαβάστε αναλυτικά στο www.onmed.gr.

Exit mobile version