Πώς σχετίζεται η αποτρίχωση των γεννητικών οργάνων με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα;

Όλοι και περισσότεροι άνθρωποι, κυρίως νεαρής ηλικίας, προτιμούν να απομακρύνουν την τριχοφυΐα από ολόκληρο το σώμα τους, συμπεριλαμβανομένης της «ευαίσθητης» περιοχής.

Μια νέα επιστημονική μελέτη έρχεται όμως να επισημάνει τους κινδύνους που συνεπάγεται η συνήθεια αυτή για τα σεξουαλικά ενεργά άτομα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Sexually Transmitted Infections, οι γυναίκες και οι άνδρες που αφαιρούν τις τρίχες από την περιοχή των γεννητικών οργάνων τους είναι πιθανότερο να κολλήσουν κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι έχουν τη συνήθεια της αποτρίχωσης διατρέχουν κατά μέσο όρο 80% περισσότερες πιθανότητες να μολυνθούν από ένα ΣΜΝ, σε σχέση με όσους ποτέ δεν ξύρισαν ή αφαίρεσαν τις τρίχες τους.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή ουρολογίας του Πανεπιστημίου του Τέξας Τσαρλς Όστερμπεργκ, μελέτησαν στοιχεία για περίπου 7.600 άτομα ηλικίας 18 έως 65 ετών, που κλήθηκαν να απαντήσουν κατά πόσο αφαιρούσαν τις τρίχες τους, πόσο συχνά και με ποιο τρόπο. Επίσης, ρωτήθηκαν πόσους σεξουαλικούς συντρόφους είχαν στη ζωή τους και αν είχαν ποτέ κολλήσει κάποιο αφροδίσιο νόσημα.

Διαβάστε αναλυτικά στο www.onmed.gr.

Exit mobile version