Μπλάζιτς: «Ομάδα με υψηλούς στόχους η Λαμία»

Για ακόμα μια φορά ο Σρνταν Μπλάζιτς εμφανίστηκε αισιόδοξος όσον αφορά την είσοδο της Λαμίας στα play off και εν συνεχεία την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια.

Ο ταλαντούχος πορτιέρο των «κυανόλευκων» παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα «vijesti.me», μιλώντας τόσο για τους στόχους της Λαμίας όσο και για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπου πολλές ομάδες αδυνατούν να επιβιώσουν στη Football League, αλλά και στη Σουπερ Λιγκ, αναφέροντας το παράδειγμα της Νίκης Βόλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Μετά από μία από τις χειρότερες σεζόν στην καριέρα μου, έψαχνα μία ομάδα με φιλοδοξίες, χωρίς οικονομικά προβλήματα και στην οποία θα ήμουν βασικός».

Για τη θητεία του στην Ανόρθωση: «Νομίζω ότι και τα τρία αυτά στοιχεία τα βρήκα στη Λαμία».

Για τη θέση της Λαμίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Δεν είναι πολύ γνωστή στην Ελλάδα, γιατί δεν έχει μεγάλη ιστορία και παράδοση στο ποδόσφαιρο. Ωστόσο, την ανέλαβε ένας τοπικός επιχειρηματίας που επένδυσε πολλά χρήματα και δημιούργησε τις προϋποθέσεις που δεν υπάρχουν ούτε σε ομάδες της πρώτης κατηγορίας. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που κέρδισα τον σεβασμό όλων, ενώ η διοίκηση είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Οι ποδοσφαιριστές είναι ήρεμοι και αυτό είναι πολύ σημαντικό, ειδικά στην Ελλάδα».

Για το ποιος είναι ο στόχος των «μπλε»:

«Πριν την έναρξη θέλαμε να εξασφαλίσουμε τη σωτηρία, αλλά όταν είδα τους ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν ήξερα ότι έχουμε μία ομάδα για πολύ υψηλότερους στόχους. Μετά από 10 αγωνιστικές δεν έχουμε ηττηθεί. Αυτό έχει εκπλήξει όλους. Και τους οπαδούς μας, αλλά και οπαδούς άλλων ομάδων. Ακόμα και ο πρόεδρός μας δεν έκρυψε τη χαρά του. Πλέον θέλουμε να μπούμε στα play off και θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε απέναντι σε ομάδες όπως ο Ηρακλής, η ΑΕΛ, η Ζάκυνθος και ο Ολυμπιακός Βόλου».

Για τη μάχη της ανόδου:

«Συμμετέχουν στα play off τρεις ομάδες από κάθε όμιλο για δύο θέσεις. Είναι δύσκολο, γιατί υπάρχουν μεγάλα ονόματα και ομάδες με παράδοση. Για παράδειγμα έρχεται η μεγάλη ΑΕΚ. Εμείς, όμως δεν το σκεφτόμαστε αυτό τώρα. Θα ήταν επιτυχία να μπούμε στα play off».

Για τα οικονομικά προβλήματα:

«Το πρωτάθλημα ξεκίνησε με δύο ομίλους των 13 ομάδων, γιατί δύο πτώχευσαν. Και η Νίκη Βόλου στη μεγάλη κατηγορία είναι πιθανό να αποχωρήσει, ενώ παρόμοια κατάσταση υπάρχει και στη Football League. Η σεζόν άργησε να ξεκινήσει, θα ακολουθήσουν διαδοχικά παιχνίδια, αλλά εμείς πρέπει να ανταπεξέλθουμε».

΄Πηγή: «flnews.gr»

Exit mobile version