Φυτανίδης: «Πάθος και δύναμη»

Με δηλώσεις του στη Nova, ο αμυντικός του Ατρομήτου Σωκράτης Φυτανίδης τονίζει πως η ομάδα του θα πρέπει να επιβάλει τον δικό της ρυθμό απέναντι στον Πανιώνιο για να φτάσει στη νίκη.

Οι δηλώσεις του Φυτανίδη:

Σωκράτη τι αφήνει η ισοπαλία με τον Παναιτωλικό; Την βλέπετε σαν μάθημα ή σαν μια μικρή απογοητευτική παρένθεση;

«Είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο είναι στο ποδόσφαιρο. Απέναντί μας είχαμε μια ομάδα η οποία αμύνθηκε με πάρα πολύ καλό τρόπο. Ήταν ίσως η πιο δύσκολη ομάδα από αυτές που έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα εντός έδρας. Οπότε είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο είναι μέσα στο ποδόσφαιρο και πρέπει να το αποδεχτούμε. Εμείς πρέπει να βρούμε τον τρόπο ώστε να διασπάμε και τις ομάδες που έρχονται να παίξουν άμυνα μες την έδρα μας. Γιατί από εδώ και πέρα θα είναι πολλές οι ομάδες που θα έρθουν να αμυνθούν κατ’ αυτόν τον τρόπο».

Την Κυριακή παίζετε με μια ομάδα που έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Σε φοβίζει αυτός ο νεανικός ενθουσιασμός και η άγνοια κινδύνου που έχει ο Πανιώνιος;

«Δεν θεωρώ ότι είναι μια ομάδα η οποία έχει άγνοια κινδύνου. Μπορεί να έχει νεαρούς ποδοσφαιριστές, αλλά μην ξεχνάμε ότι αυτά τα παιδιά παίζουν ενάμιση χρόνο μαζί. Είναι όμως νεαροί και έχουν ταλέντο και έχουν δείξει ότι μπορούν να πάρουν αποτέλεσμα από οποιαδήποτε ομάδα. Σημαντικό για το παιχνίδι αυτό είναι η δική μας απόδοση και το πως εμείς θα παρουσιαστούμε μες τον αγωνιστικό χώρο».

Ποιο μπορεί να είναι το κλειδί της αναμέτρησης; Η επιθετικότητα του Ατρόμητου και η εκμετάλλευση ίσως της απειρίας του Πανιωνίου;

«Σίγουρα πρέπει να πιάσουμε καλή απόδοση και πρέπει να βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο πάθος και δύναμη και να επιβάλλουμε τον δικό μας ρυθμό ο οποίος πολλές φορές είναι αυτός που μας δίνει την νίκη».

Γνωρίζεις ασφαλώς τόσα χρόνια που είσαι στον Ατρόμητο, την αντιπαλότητα που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες. Θες να στείλεις ένα μήνυμα στους φίλους της ομάδας σου;

«Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή. Αυτό που μου αρέσει εμένα όταν μπαίνω να παίξω ένα παιχνίδι, είναι να υπάρχει ένταση στην κερκίδα αλλά να μην ξεφεύγουν τα πράγματα και να μην δημιουργούνται ακραίες καταστάσεις που μπορεί να φέρουν σε κίνδυνο μια ανθρώπινη ζωή. Μπορεί να υπάρχει αντιπαλότητα αλλά αυτή πρέπει να αρχίσει και τελειώνει μέσα στις γραμμές του γηπέδου».

Exit mobile version