Eurovision: Ένα Φάντασμα για τη Γερμανία

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα στη Κολωνία της Γερμανίας ο εθνικός τελικός για την ανάδειξη της γερμανικής συμμετοχής στο διαγωνισμό της Eurovision 2016 με παρουσιάστρια τη Barbara Schöneberger.

Οι δέκα καλλιτέχνες που πάλεψαν για ένα εισιτήριο για τη Στοκχόλμη, επιλέχθηκαν από τους υπεύθυνους της κρατικής τηλεόρασης της χώρας NDR σε συνεργασία με τους νεανικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς του καναλιού ARD, δισκογραφικές εταιρείες και την εταιρεία παραγωγής Brainpool.
Το αποτέλεσμα κρίθηκε αποκλείστηκα από το τηλεοπτικό κοινό το οποίο, σε πρώτη φάση, αφού παρακολούθησε και ψήφισε τα δέκα τραγούδια, τα τρία κομμάτια που ήρθαν πρώτα στη ψηφοφορία ακούστηκαν εκ νέου και τέθηκαν στην κρίση του τηλεοπτικού κοινού ώστε να προκύψει ο νικητής.
Τελικά, νικήτρια αναδείχθηκε η 18χρονη Jamie-Lee Kriewitz με το τραγούδι “Ghost”. Η τραγουδίστρια είναι η νικήτρια του γερμανικού The Voice για το 2015 και αμέσως έφτασε στο νούμερο 1 των iTunes download charts, το στυλ της είναι εμπνευσμένο από τα ιαπωνικά Manga.

Επιμέλεια: Δημήτρης Κουκορίκος

Exit mobile version