Διαφήμιση απορρυπαντικού με κοινωνικό μήνυμα! (video)

Ένα κοινωνικό μήνυμα κατά της στερεότυπης αντίληψης που κυριαρχεί από αρχαιοτάτων χρόνων θέλησε να περάσει το Ariel.

Όσο και αν θέλουμε να πιστεύουμε πως έχουμε πετύχει την ισότητα των φίλων σε όλους τους τομείς όταν αναφερόμαστε στις δουλειές του σπιτιού το πράγμα αλλάζει καθώς θεωρούνται ακόμη και σήμερα γυναικεία υπόθεση.
Η διαφήμιση ξεκινά δείχνοντάς μας μια γυναίκα που γυρνά από τη δουλειά της φορτωμένη με σακούλες του super market και αρχίζει να κάνει αμέσως τις δουλειές του σπιτιού την ίδια στιγμή που ο άντρας της βλέπει τηλεόραση και ο πατέρας της παίζει με το μκρό της γιο
Λίγο πριν φύγει ο πατέρας της ,της έδωσε ένα γράμμα με τα εξής λόγια : «Κοριτσάκι μου,
συνήθιζες να παίζεις την νοικοκυρά. Τώρα κουμαντάρεις το δικό στου σπίτι και τη δουλειά σου. Είμαι τόσο περήφανος για σένα. Και σου ζητάω συγγνώμη. Ποτέ δεν σου είπα ότι δεν είναι μόνο δίκη σου δουλειά, αλλά και του άντρα σου. Και πώς θα μπορούσα να στο πω, όταν ούτε εγώ βοήθησα την μαμά σου; Και αυτό που είδες, αυτό έμαθες.
Ο άνδρας σου πρέπει να έμαθε το ίδιο από τον μπαμπά του. Ζητάω συγγνώμη εκ μέρους του μπαμπά του. Ζητάω συγγνώμη εκ μέρους κάθε μπαμπά που έθεσε το λάθος παράδειγμα. Αλλά δεν είναι ποτέ αργά να αλλάξεις.
Θα κάνω συνειδητή προσπάθεια να βοηθήσω τη μαμά σου με τις δουλειές τους σπιτιού. Ίσως να μην γίνω ο βασιλιάς της κουζίνας, αλλά μπορώ τουλάχιστον να βοηθήσω.»

Επιμέλεια: Γεωργία Τσίντζα

Exit mobile version