Αυτές είναι οι ευεργετικές ιδιότητες του λεμονιού

Διαβάστε για τα πολλαπλά οφέλη του λεμονιού και γιατί οι γιατροί συνιστούν την κατανάλωση του το πρωί με ένα ποτήρι νερό.

Μόνο λίγες δεν είναι οι περιπτώσεις που έχει γίνει εκτενής αναφορά σε ιατρικές αναλύσεις για τις ευεργετικές ιδιότητες του λεμονιού και κατ’ επέκταση όταν συνοδεύεται ως ρόφημα με νερό.

Η αντισηπτική του ιδιότητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καθώς είναι ικανό να συμβάλει αποφασιστικά στη αποφυγή της σήψης, τη συγκέντρωση παθογόνων βακτηρίων και την αποσύνθεση των ιστών. Ακόμη λειτουργεί ως πηγή πρόληψης ασθενειών με την ιδιότητα του να βοηθά τον οργανισμό να «καθαρίζει» από βλαβερά στόχευα.

Βοηθά αποφασιστικά στην πέψη, έχει χωνευτικές και διουρητικές ιδιότητες και βοηθά την πρόληψη της διάρροιας και της δυσκοιλιότητας.

Η ονομασία του προέρχεται από την περσική λέξη Λιμού με την Ινδία να φέρεται ως η πρώτη χώρα που καλλιεργήθηκε αρκετούς αιώνες πριν.

Στην Ευρώπη εμφανίστηκε πάντως αρκετά αργότερα. Κάπου στα μέσα του 15ο αιώνα στην Γένοβα της Ιταλίας έγιναν οι πρώτες μεταφυτεύσεις λεμονιών.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ.

Exit mobile version