19χρoνη με σύνδρομο Down είναι επαγγελματίας μοντέλο (video)

Η Μαντελάιν είναι το πρώτο μοντέλο με σύνδρομο Down.

H 19χρονη από την Αυστραλία δουλεύει ως επαγγελματίας μοντέλο έχοντας περπατήσει μέχρι στιγμής σε πολλές επιδείξεις μόδας. Η ίδια αποφάσισε να ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα γιατί όπως είπε θέλει να καταπολεμήσει τις διακρίσεις εναντίον των ανθρώπων με ειδικές δεξιότητες.

Η μητέρα της και μάνατζερ της δηλώνει: “Η Μάντελιν είναι ένα μοντέλο με σύνδρομο Ντάουν και πιστεύω είναι εκπληκτική. Νομίζω ότι το σύνδρομο Ντάουν είναι μια όμορφη λέξη για να τη χρησιμοποιούμε γιορτάζοντας την. Για εκείνη το σύνδρομο Ντάουν δεν είναι εμπόδιο. Είναι η ειδοποιός διαφορά της στην βιομηχανία του μόντελινγκ (αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει). Έτσι όταν λέει κανείς πως είναι μοντέλο μόνο επειδή έχει το σύνδρομο έχει απόλυτο δίκιο. Δεν είναι εύκολο να “σπας” τα όρια. Αυτό η Μάντελιν προσπαθεί να περάσει με την ιδιαιτερότητα της. Θα είναι δύσκολο για αυτήν, αλλά πιο εύκολο για τον επόμενο.”

Η Μαντελάιν και η μαμά της βοηθούν άλλους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ανάλογες καταστάσεις.

“Μπορεί μια μέρα να ανοίξουμε το δικό μας πρακτορείο για άτομα με ιδιαιτερότητες που επιθυμούν να γίνουν μοντέλα η ηθοποιοί. Αλλά για την ώρα πρέπει να χτίσουμε την δική της καριέρα έτσι ώστε να έχει ένα “έδαφος” για να βοηθήσει άλλα άτομα.”

Exit mobile version