Έντεκα συλλήψεις για την επίθεση στην Άγκυρα

Οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε 11 συλλήψεις για την πολύνεκρη χθεσινή επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 37 ανθρώπους μέχρι στιγμής.

 

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε ότι ασφαλή στοιχεία που προέρχονται από την έρευνα δείχνουν ότι μαχητές του PKK βρίσκονται πίσω από τη χθεσινή επίθεση στην Αγκυρα.
Συνολικά, έχουν γίνει 11 συλλήψεις και πραγματοποιούνται εξετάσεις DNA, ενώ έχουν αναγνωρισθεί 35 από τους 37 νεκρούς της επίθεσης, πρόσθεσε ο τούρκος πρωθυπουργός.
Οι συλλήψεις έγιναν στην πόλη της Σανλιούρφα, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, αφότου εξακρίβωσαν ότι το όχημα της επίθεσης είχε αγοραστεί από έκθεση αυτοκινήτων στην περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters από αξιωματούχο της ασφάλειας . Οι ύποπτοι μεταφέρονται στην Άγκυρα.
«Πιστεύουμε ότι ένας από τους δράστες είναι μια γυναίκα που είχε διασυνδέσεις με το ΡΚΚ», ανέφερε νωρίτερα αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ένας από τους βομβιστές ήταν γυναίκα, μέλος του ΡΚΚ, που εντάχθηκε στην αυτονομιστική οργάνωση των κούρδων ανταρτών το 2013, σύμφωνα με τους αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας.
Η φερόμενη ως δράστης ήταν γεννημένη το 1992 και καταγόταν από την πόλη Καρς της ανατολικής Τουρκίας.
Η επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε σε πολυσύχναστο συγκοινωνιακό κόμβο, κάποιες εκατοντάδες μέτρα από τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εσωτερικών και προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 37 ατόμων, ήταν η δεύτερη βομβιστική επίθεση στην καρδιά της πρωτεύουσας μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα.

Δείτε το βίντεο και τις φωτό στο: http://www.cnn.gr/

Exit mobile version