Μάθημα ζωής από έναν 18χρονο που παίζει μπάσκετ με ένα χέρι!(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μάθημα ζωής από έναν 18χρονο που παίζει μπάσκετ με ένα χέρι!(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

«Κανείς δεν μου συμπεριφέρθηκε ποτέ σαν κάτι διαφορετικό», είπε ο 18χρονος μπασκετμπολίστας

Τίποτα δεν είναι αδύνατο σ' αυτή τη ζωή, αρκεί να υπάρχει θέληση, υπομονή κι επιμονή!

FLOR.jpg
Σίγουρα αυτά τα χαρακτηριστικά τα διαθέτει ο Ζακ Χόντσκινς, ο οποίος παίζει μπάσκετ με το ένα χέρι, καθώς το αριστερό του δεν αναπτύχθηκε από τον αγκώνα και κάτω.

Αυτό το γεγονός όμως δεν στάθηκε εμπόδιο για τον 18χρονο μπασκετμπολίστα, αφού κατάφερε να δώσει στο όνειρό του «σάρκα και οστά»... έκανε το ντεμπούτο του στο κολλεγιακό πρωτάθλημα μπάσκετ της χώρας.

Δύο λεπτά πριν από το φινάλε του αγώνα ο κόσμος που βρισκόταν στο γήπεδο άρχισε να φωνάζει «Βάλε τον Ζακ, βάλε τον Ζακ...».

Ο προπονητής δίχως δεύτερη σκέψη και χωρίς κάποια ειδική μεταχείριση τον έβαλε στο παιχνίδι. Ο Ζακ μπορεί να μην κατάφερε να σημειώσει κάποιους πόντους, ωστόσο για ακόμα μία φορά απέδειξε πως διαθέτει δύναμη ψυχής.

Μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: «Αισθάνθηκα σαν την πρώτη φορά που μίλησα κάπου δημόσια. Όσο περισσότερο το έκανα, τόσο καλύτερα αισθανόμουν, οπότε θεωρώ ότι με τον καιρό θα βρω τα πατήματά μου και θα είμαι καλύτερος».

Και πρόσθεσε: «Μεγάλωσα πιστεύοντας ότι έχω δύο χέρια. Κανείς δεν μου συμπεριφέρθηκε ποτέ σαν κάτι διαφορετικό. Πάντα πίστευα ότι μπορώ να κάνω τα πάντα και να είμαι σαν όλους τους άλλους. Πίστευα ότι αν παίξω μπάσκετ δεν θα με βλέπουν σαν αδύναμο και δεν θα μου δίνουν συνέχεια τη μπάλα επειδή... με λυπούνται. Σκεφτόμουν ότι θα είμαι το ίδιο με όλους κι ας έχω ένα χέρι».

Πηγή: http://www.star.gr/