Οι αντικαρκινικές ιδιότητες του μελιού

Το μέλι αποτελεί ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά τρόφιμα. Οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι γνωστές από την αρχαιότητα, ενώ ο Ιπποκράτης και άλλοι γιατροί το πρότειναν ως φάρμακο.

 

Νεώτερα επιστημονικά ευρήματα, προσθέτουν το μέλι και τον βασιλικό πολτό στα όπλα κατά του καρκίνου.

Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Ζάγκρεμπ της Κροατίας διαπίστωσε ότι μια σειρά προϊόντων που παράγουν οι μέλισσες ανέστειλαν την ανάπτυξη των όγκων ή την εξάπλωση τους σε πειράματα που έγιναν σε ποντίκια.
Οι επιστήμονες διερεύνησαν τα πιθανά οφέλη του δηλητηρίου της μέλισσας και του μελιού. Εξέτασαν επίσης συστατικά που εντοπίζονται στην πρόπολη, την κόλλα που χρησιμοποιούν οι μέλισσες για την κατασκευή των κυψελών. Τέλος εξέτασαν τον βασιλικό πολτό από τους σιελογόνους αδένες των εργατριών-μελισσών, ο οποίος χρησιμοποιείται ως τροφή για τις νεαρές προνύμφες.
Οι όγκοι δημιουργήθηκαν στα ποντίκια διαμέσου ενέσεων καρκινικών κυττάρων και κάθε προϊόν της μέλισσας χορηγήθηκε σε διαφορετικό ποντίκι πριν, ταυτόχρονα ή μετά.

Διαβάστε περισσότερα: onmed.gr

Exit mobile version