Τζέιμς Φελντέιν: Οι Έλληνες είναι πιο ευγενικοί και πιο φιλικοί με μένα

Νέα σεζόν, νέοι στόχοι και νέα όνειρα για τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του, καθώς σε λίγες μέρες ξεκινά και επίσημα η ανανεωμένη Ευρωλίγκα. 

Και στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, στο πλαίσιο της Euroleague Media Day, συναντήσαμε τον Τζέιμς Φελντέιν, ο οποίος μας μίλησε γι’ αυτό το νέο ξεκίνημα, τους στόχους, αλλά και τις δικές του εμπειρίες από τη μέχρι τώρα παρουσία του στον Παναθηναϊκό, μα και τον ελληνικό τρόπο ζωής.

Συνέντευξη στην Χριστίνα Μουλά

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δομινικανός γκαρντ…

– Πες μας δυο λόγια για τη μέχρι τώρα παρουσία σου στον Παναθηναϊκό…
«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ στην δεύτερη χρονιά μου φέτος. Καταλαβαίνω τι γίνεται με αυτή την ομάδα, να βλέπω τους οπαδούς μας παθιασμένους στο γήπεδο και έξω από αυτό και εγώ να προσπαθώ να φέρω με τους συμπαίκτες μου τα πρωταθλήματα στην ομάδα για να ικανοποιούμε τον κόσμο μας.

– Είναι φέτος ο στόχος σας το τρία στα τρία; Πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρωλίγκα;
«Δεν θα απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση γιατί είναι πολύ νωρίς. Αν κάποια μέρα δεν βρίσκεσαι σε καλή φόρμα ή δεν έχεις τόση ευστοχία τι μπορείς να κάνεις: Προσπαθώ να φέρω ενέργεια στην ομάδα, να δώσω καλές πάσες, να περνάω την μπάλα, ουσιαστικά να δώσω όσο περισσότερη ενέργεια μπορώ στο παιχνίδι μας. Πέρσι εγώ και ο Τζέιμς Γκιστ προσπαθήσαμε να προσδώσουμε όση περισσότερη ενέργεια στην ομάδα. Επιθετικά δεν πήγαμε καλά, αλλά ο προπονητής μας εμπιστεύεται».

– Πόσο σας επηρεάζει ο νέος τρόπος διεξαγωγής της Ευρωλίγκας.
«Θα είναι δύσκολο φέτος το πρωτάθλημα. Πολλοί αγώνες, 2 φορές με κάθε ομάδα, πολλά ταξίδια που θα είναι και λίγο δύσκολα γιατί θα πρέπει να ταξιδεύουμε κάθε εβδομάδα με το αεροπλάνο αλλά και με το λεωφορείο για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ευτυχώς έχουμε αρκετούς παίκτες και μπορούμε να κάνουμε αλλαγές».

– Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού σε λατρεύουν. Πώς το εξηγείς;
«Αλήθεια; Δεν ξέρω, είμαι ένα παιδί που του αρέσει να παίζει μπάσκετ, να δείχνω πάθος και οι οπαδοί να συνδέονται με μένα. Προσπαθώ πάντα να βγάλω κάθε φωτογραφία μαζί τους, κάθε αυτόγραφο, να δώσω κάθε συνέντευξη. Ο κόσμος πληρώνει για να έρθει να με δει και πρέπει να τους αποζημιώσω».

– Πως αισθάνεσαι όταν βάζεις ένα καλάθι από το κέντρο του γηπέδου, όπως σε είδα να κάνεις πριν στο ζέσταμα;
«Ήταν καλό, πριν, ένιωσα ωραία. Το μπάσκετ αυτό είναι. Χάνω μερικές φορές, κάποιες φορές βάζω, κάποιες όχι… Ευτυχώς αυτή τη χρονιά βάζω περισσότερα από όσα χάνω. Ξέρω πως, όσο πιο πολλά μπορώ να βάλω τόσο πιο πολύ θα με αγαπήσει ο κόσμος.

– Πριν λίγες μέρες η ΚΑΕ Παναθηναϊκός διοργάνωσε το Diamonds Are Forever προς τιμήν του Δημήτρη Διαμαντίδη. Πώς αισθάνθηκες που είσαι μέλος αυτής της ομάδας και το έζησες όλο αυτό από κοντά.
«Ήταν εκπληκτικό, πραγματικά, να βλέπω όλους αυτούς τους ανθρώπους να αγαπάνε έναν άνθρωπο, έναν καταπληκτικό αθλητή. Αυτό το τουρνουά ήταν μοναδικό και νιώθω ευτυχισμένος που πήρα μέρος και έπαιξα για λίγο μαζί του. Βλέπω τους φιλάθλους μας να δίνουν την αγάπη που αξίζει ο Δημήτρης και αυτό είναι πραγματικά υπέροχο».

– Πώς είναι η μετά Διαμαντίδη εποχή στην ομάδα;
«Σίγουρα είναι διαφορετικό… Ο Δημήτρης ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος, δεν μιλούσε πολύ παρά, μόνο όταν κάναμε αστεία. Μας έδινε όμως συμβουλές για το παιχνίδι και μας βοήθαγε. Αλλά τώρα πια, έχουμε καινούργιο αρχηγό τον Καλάθη, που γνωρίζει τα πράγματα και μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Επίσης, έχουμε και τον Αντώνη Φώτση που είναι σαν δεύτερος ηγέτης, έτσι έχουμε δύο αρχηγούς».

– Πώς σου φαίνεται η Ελλάδα και ο ελληνικός τρόπος ζωής;
«Είναι διαφορετικά, κυρίως το φαγητό. Λατρεύω το δομινικανό φαγητό, μπορώ να τρώω κάθε μέρα, αλλά δυστυχώς εδώ δεν μπορώ να το βρω. Μπορώ όμως να συνηθίσω το ελληνικό., Οι Έλληνες είναι πιο ευγενικοί και πιο φιλικοί με μένα δεν ξέρω αν είναι επειδή παίζω σε μια ομάδα ή επειδή είμαι ήρεμος άνθρωπος».

– Σ’ αρέσει το σουβλάκι;
«Τρώω, μερικές φορές τρώμε μετά την προπόνηση και μ’ αρέσει, ναι».

Exit mobile version