Ίαν Βουγιούκας: Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό για να καταφέρουμε ξανά μια μεγάλη επιτυχία

Ο νέος, πλέον, αρχηγός του τριφυλλιού, Ίαν Βουγιούκας, μίλησε για όλα στη media day του τριφυλλιού, λίγο πριν την έναρξη της Euroleague και μοιράστηκε τις σκέψεις του για την επιστροφή του στο τριφύλλι.

Μετά από 5 χρόνια στο εξωτερικό, ο Ίαν Βουγιούκας επέστρεψε στον Παναθηναϊκό και έφερε μαζί πολλές ένδοξες αναμνήσεις. Ο ψηλός των Πράσινων έρχεται να αντικαταστήσει τον Μπουρούση και να “θωρακίσει” τη ρακέτα του τριφυλλιού, αφού πρόκειται για έναν από τους πιο έμπειρους παίκτες στην ομάδα.

Ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο dokari.gr για την επιστροφή του στην Ελλάδα, αλλά και τις αναμνήσεις του παρελθόντος με την πράσινη φανέλα ήταν απόλυτα ξεκάθαρος…

-Πώς νιώθεις που φέτος κάνεις το “come back” σου στον Παναθηναϊκό;
“Νιώθω πολύ καλά, η ομάδα είναι πολύ διαφορετική, οι παίκτες, αλλά το σκεπτικό και οι στόχοι είναι το ίδιο, έχω μια εμπειρία από αυτό, ήμουν εδώ το 2010 μέχρι 2012. Σαφώς νιώθω έτοιμος μετά από 5 χρόνια να παίξω ξανά στον Παναθηναϊκό. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν.”

Είσαι ένας από τους εναπομείναντες παίκτες της ένδοξης ιστορίας του Παναθηναϊκού, πώς νιώθεις για αυτό;
“Αυτό σημαίνει μάλλον ότι είμαι πολύ μεγάλος (σ.σ. γέλια). Εγώ και ο Νικ είμαστε οι τελευταίοι που έχουμε μείνει στην ομάδα. Άλλοι έχουν αποσυρθεί άλλοι έχουν φύγει, σίγουρα υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ της γενιάς της δικής μου μετά την επόμενη. Σίγουρα θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό για τον κόσμο, που περιμένει απο το 2012 να σηκώσουμε το Ευρωπαϊκό, πηγαίνοντας σε Final 4. Από τότε που υπέγραψα στην ομ;άδα με σταματάει ο κόσμος να μου πει να το σηκώσουμε.”

-Σε αγχώνει αυτό;
“Παντα υπάρχει ένα άγχος όταν παίζεις σε μια μεγάλη ομάδα. Είχα αφήσει καλές εντυπώσεις από όταν έπαιζα εδώ. Ναι μεν υπάρχει πίεση και άγχος αλλά είναι και στο χέρι το δικό μου, των συμπαικτών και του προπονητή.”

-Τι έχει αλλάξει στο μπάσκετ απο παλιά;
“Έχει γίνει της μόδας το πιο γρήγορο μπάσκετ, οι ψηλοί είναι πιο κοντοί και αθλητικοί. Έχει γίνει πιο γρήγορο σαν το ΝΒΑ.”

-Πώς αισθάνεσαι στην επιστροφή στην Ελλάδα;
“Μου φάνηκε παράξενο το καλοκαίρι που δεν έπρεπε να ετοιμάσω βαλίτσες να φύγω. Είναι ωραίο που είμαι στην Ελλάδα.”
-Ποιος θεωρείς ότι είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη εκτός του Πασκουάλ;
“Ο Ομπράντοβιτς! Αυτό φαίνεται από τις επιτυχίες, που έχει κάνει σαν προπονητής, κεντρίζει το ενδιαφέρον των παικτών. Είναι σκληρός 9/10 φορές και στα αποδυτήρια και στο παρκέ. Συνεχώς έχει τους παίκτες στην τσίτα, με μια καταπόνηση ψυχολογική, αλλά όταν παίρνεις τα αποτελέσματα που θες αυτό έχει σημασία.”

-Πώς είναι ο Πασκουάλ;
“Είναι τεράστιος προπονητής με μεγάλη καριέρα και φαίνεται από το πόσα έχει κάνει μέχρι τώρα. Είναι πιο πολύ “players’ coach”, δηλαδή εστιάζει στα ξεχωριστά ατομικά χαρακτηριστικά κάθε παίκτη.”

-Αν μπορούσες να φέρεις πίσω και να παίξετε πάλι δύο παίκτες από το παρελθόν, ποιοι θα ήταν;
“Σίγουρα το Διαμαντίδη και τον Τσαρταρή.”

-Ποιος είναι ο αγαπημένος προπονητής και παίκτης από το ΝΒΑ;
“Θα έλεγα ο Πόποβιτς και ο Γιόκιτς.”

-Βλέπουμε έχεις μια πολύ καλή σχέση με τον αδερφό σου. Τον υποστηρίζεις σε όλα του τα παιχνίδια.
“Είναι αδερφός μου, θέλω να τον στηρίζω, όπως αυτός εμένα.”

-Για τον Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο;
“Στο ποδόσφαιρο χρειάζονται ισχυροί παράγοντες που να ενδιαφερθούν και να βάλουν λεφτά.”

Exit mobile version