Δύο ερωτήσεις που μόνο οι σχιζοφρενείς και οι ιδιοφυίες μπορούν να τις απαντήσουν!

Δύο ερωτήσεις που μόνο οι σχιζοφρενείς και οι ιδιοφυίες μπορούν να τις απαντήσουν!

Προσπάθησε να συγκεντρωθείς σε αυτό που βλέπεις

Είναι πρακτικά αδύνατο να πεις σε κάποιον νορμάλ άνθρωπο πως είναι σχιζοφρενής. Σίγουρα δεν θα το δεχθεί (είναι δεν είναι), αν όμως του πεις πως είναι ιδιοφυία, τότε θα το πάρει... και πάνω του!

Πολλά ψυχολογικά τεστ και αρκετές μέθοδοι χρησιμοποιούνται για να δουν οι γιατροί τι έχει ο ασθενής στη σκέψη του και πότε και αν, χρειάζεται βοήθεια.

Το Bright Side δημιούργησε 2 απλές ερωτήσεις και σύμφωνα με αυτό, μόνο οι σχιζοφρενείς και τα «λαμπρά» αστέρια μπορούν να απαντήσουν.

1. Η μάσκα είναι κυρτή από τη μία πλευρά ή και από τις δύο;

2. Η μάσκα γυρίζει σε μία ή δύο κατευθύνσεις;

Απαντήσεις


1. Η μάσκα είναι κυρτή από τη μία πλευρά

2. Η μάσκα γυρίζει από μία πλευρά (δεξιά)

Είσαι σχιζοφρενής ή ιδιοφυία;


1. Αν απάντησες λάθος και στις 2 ερωτήσεις τότε είσαι απόλυτα υγιής!

2. Αν απάντησες σε μία ή καμία, ίσως να πρέπει να πας σε έναν ιατρό.

Αν απάντησες σωστά σε μία ερώτηση ή σε καμία, ίσως να πρέπει να ανησυχείς λίγο. Η σχιζοφρένια με την ιδιοφυία δεν διαφέρουν και πολύ. Ωστόσο, οι ειδικοί μπορούν να τις εντοπίσουν. Οι ιδιοφυΐες διαθέτουν και τους δύο τύπους σκέψης. Και αυτές του υγιή ανθρώπου, αλλά και του τρελού και είναι σε θέση να αλλάζουν τις μεταξύ τους μορφές σκέψης. Βλέπουν την ψευδαίσθηση ακριβώς όπως το βλέπει ένας κανονικός άνθρωπος και μπορούν να την εντοπίσουν αμέσως. Αν θέλουν, ο εγκέφαλός τους μπορεί να σταματήσει να αντιλαμβάνεται την εξαπάτηση.