Συγκινητικό! Σκυλιά έσωσαν την ιδιοκτήτριά τους μετά από εγκεφαλικό (photos+video)

Ειδοποίησαν τους γείτονες για το εγκεφαλικό που υπέστη η ιδιοκτήτριά τους.

Σωτήρια ήταν η αντίδραση δύο λαμπραντόρ ριτρίβερ, τα οποία ενήργησαν άμεσα, μόλις η ιδιοκτήτριά τους έχασε τις αισθήσεις της στο σπίτι της και την βοήθησαν να ξεπεράσει το εγκεφαλικό που υπέστη.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών στις 3 Δεκεμβρίου, όπου η Μορίν Χάτσερ έχασε τις αισθήσεις της στο κρεβάτι της. Οι Μπέλα και Σάντι, τα δύο σκυλιά, ενεργοποιήθηκαν άμεσα, βγήκαν από το σπίτι και ειδοποίησαν την Αλεξάνδρα Νασπολίνι, που μένει στο διπλανό σπίτι.

«Καθόμουν στο πάτωμα πίνοντας τον καφέ μου και είδα έξω τα δύο σκυλιά. Μετά άκουσα το άλλο σκυλί από το σπίτι της Χάτσερ», ήταν τα λόγια της γειτόνισσας. Μόλις η Νασπολίνι μπήκε στο σπίτι, τα σκυλιά την οδήγησαν στο δωμάτιο, όπου η Μορίν Χάτσερ είχε χάσει τις αισθήσεις της.

«Από την μία στιγμή στην άλλη βρέθηκα στο πάτωμα και δεν μπορούσα να κουνηθώ», ήταν τα πρώτα λόγια της 62χρονης ιδιοκτήτριας των σκυλιών. «Είπα στα κορίτσια μου πως χρειάζομαι βοήθεια». Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι γιατροί, οι οποίοι κατάφεραν να σώσουν την Χάτσερ.

«Όταν ο εγκέφαλος στερείται αίματος, τα κύτταρα πεθαίνουν και μπορεί να υπάρξει μόνιμος εγκεφαλικός τραυματισμός. Ο χρόνος είναι το παν», ανέφερε ο γιατρός. Και κατέληξε: «Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που μπορεί να οδηγήσει σε καλό αποτέλεσμα για τους ασθενείς σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να αρχίσει ξανά η ροή του αίματος».

Τρεις μέρες μετά το επεισόδιο, η Μαρίν Χάτσερ ανέκτησε τις δυνάμεις και επέστρεψε στο σπίτι της. «Είμαι ευλογημένη που δεν μου άφησε τίποτα το εγκεφαλικό και που με έσωσαν τα σκυλιά μου και οι γιατροί».

Exit mobile version