Νόμιζε πως βρήκε γατάκια αλλά τα σχέδιά του ανατράπηκαν μόλις μεγάλωσαν (photos)

Ένας αγρότης βρήκε τέσσερα γατάκια στο κτήμα του.

Μάλιστα, αποφάσισε να τα… υιοθετήσει, ωστόσο, άμεσα κατάλαβε πως δεν ήταν απλά… γατάκια και μόλις έμαθε τι ήταν αναγκάστηκε να τα δώσει, ανατρέποντας τα σχέδιά του, καθώς θεωρούνταν επικίνδυνα για τους ανθρώπους.

Το περιστατικό έγινε στην Ρωσία, όταν ένας άνδρας βρήκε τέσσερα μικρά γατάκια στο κτήμα του. Άμεσα, αποφάσισε να τα πάρει και να τους δώσει ένα σπίτι, ωστόσο, από την αρχή κατάλαβε πως δεν πρόκειται για συνηθισμένα γατάκια. Γι’ αυτό και ζήτησε την βοήθεια των ανθρώπων του καταφυγίου άγριας ζωής «Daursky».

Οι ειδικοί ανακάλυψαν πως πρόκειται για άγριες γάτες Μανούλς της Κεντρικής Ασίας, οι οποίες μοιάζουν με τις κατοικίδιες γάτες, αλλά έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και δείχνουν επιθετική τάση προς τους ανθρώπους. Τα τέσσερα μικρά γατάκια υιοθετήθηκαν από δύο οικόσιτες γάτες, οι οποίες τα μεγάλωσαν.

Ωστόσο, έπειτα από λίγες εβδομάδες, τα δύο εξ αυτών υπέκυψαν στην ασθένεια που παρουσίασαν με σημάδια τοξοπλάσμωσης, εν αντιθέσει με τα άλλα δύο που μεγάλωσαν κανονικά. Όμως, άμεσα έπρεπε να αφεθούν ελεύθερα, καθώς έδειχναν τον άγριο χαρακτήρα τους. Έπειτα από μερικές περιπέτειες, οι γάτες Μανούλς κατάφεραν να ενταχθούν στο φυσικό περιβάλλον.

Δείτε…

Exit mobile version