Σουρικάτες! Τα σπάνια ζώα που τρέφονται με... σκορπιούς και έχουν ανοσία στο δηλητήριό τους (video)

Σουρικάτες! Τα σπάνια ζώα που τρέφονται με... σκορπιούς και έχουν ανοσία στο δηλητήριό τους (video)

Οι σουρικάτες είναι ένα από τα πιο σπάνια είδη θηλαστικών που ζουν σε χώρες της Αφρικής και έχουν ανοσία στο δηλητήριο του σκορπιού!

Στο βίντεο θα δείτε τις σουρικάτες που ζουν στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου να παίζουν με τα πασχαλινά αβγά, τα οποία αποτελούν μέρος της τροφής τους.

Σύμφωνα με το wikipedia η σουρικάτα είναι μικρό θηλαστικό που ανήκει στην οικογένεια της μαγκούστας. Οι σουρικάτες ζουν στην έρημο Καλαχάρι από την Μποτσουάνα, τη Ναμίμπια και τη Νότιο Αφρική σε ομάδες των 20 ή περισσοτέρων μελών και έχουν διάρκεια ζωής 12-14 χρόνια. Είναι ζώα παμφάγα, αλλά η κύρια διατροφή τους είναι έντομα, μικρά θηλαστικά ακόμα και φίδια, σκορπιοί αφού έχουν ανοσία στο δηλητήριό τους. Το κυριότερο χαρακτηριστικό τους είναι ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα στέκονται όρθια για αρκετό χρονικό διάστημα πατώντας στα πίσω πόδια τους και χρησιμοποιώντας την ουρά τους για στήριγμα, με σκοπό να προσέχουν για να δουν αν έρχεται κάποιο άλλο ζώο από το οποίο να κινδυνεύουν. Το βράδυ μένουν σε υπόγειες φωλιές, ενώ βγαίνουν έξω μόνο την ημέρα.

Δείτε τις σουρικάτες σε... δράση:

Ολες οι ειδήσεις.