Κόμπρα πετάει το δηλητήριό της σε μάχη με μαγκούστα! Σοκαριστική μονομαχία

Κόμπρα πετάει το δηλητήριό της σε μάχη με μαγκούστα! Σοκαριστική μονομαχία

Κόμπρα «μάχεται» με μαγκούστα σε μια αναμέτρηση... επιβίωσης μπροστά στις κάμερες παραγωγών ντοκυμαντέρ για την άγρια φύση.

Οι εικόνες είναι πραγματικά καθηλωτικές, με την κόμπρα να επιχειρεί με «όπλο» το δηλητήριό της να χτυπήσει τη μαγκούστα κι εκείνη όχι μόνο να αμύνεται σθεναρά, αλλά και να επιχειρεί να σκοτώσει τη βασίλισσα των φιδιών. Αλλωστε, είναι ένα από τα θηλαστικά που φημίζονται για τη δυνατότητά τους να μπορούν να σκοτώνουν τις κόμπρες με την πονηριά και την ταχύτητά τους.

Δείτε όσα έχουν καταγράψει οι κάμερες:

Μαγκούστα

Οι μαγκούστες ή Ερπηστίδες (Herpestidae) είναι οικογένεια μικρών θηλαστικών σαρκοφάγων ζώων της υποτάξης των Αιλουρόμορφων. Υπάρχουν τριάντα οκτώ είδη μαγκούστας.

Μαγκούστες υπάρχουν στην Ασία, Αφρική, Καραϊβική και Νότια Ευρώπη. Ζουν 12 περίπου χρόνια ανά ζεύγη, και κυνηγούν κατά ομάδες. Έχουν οξύτατη όσφρηση και ακοή, καθώς και την ικανότητα να κάνουν άλματα και να σκαρφαλώνουν σε δέντρα. Μπορούν να εξημερωθούν.
Μερικά είδη μπορούν, χάρη στην πονηριά και την ταχύτητά τους, να νικήσουν και να σκοτώσουν γρήγορα φίδια όπως οι κόμπρες.

Η μαγκούστα έχει μήκος 50-60 εκατοστά χωρίς όμως την ουρά της, η οποία είναι μακριά και φουντωτή και μπορεί να ξεπεράσει τα 50 εκατοστά. Το σώμα της είναι λεπτό και καλύπτεται από μακρύ τρίχωμα που μπορεί να είναι από γκρίζο ως καστανοκόκκινο, και συχνά παρουσιάζει καφετιές κηλίδες. Σε μερικά είδη το τρίχωμα σηκώνεται όταν τσακώνονται κι έτσι το ζώο φαίνεται πιο μεγάλο. Τα πόδια της είναι κοντά, με πέντε δάχτυλα που διαθέτουν κυρτά νύχια και είναι έτσι κατάλληλα για σκάψιμο. Γύρω από τα μεγάλα μάτια της υπάρχει λεπτή λωρίδα άτριχου δέρματος.

Η μαγκούστα τρέφεται κυρίως με έντομα, σκουλήκια, σαύρες, φίδια και άλλα μικρά ζώα, αλλά και με πτώματα ζώων, φρούτα και αυγά. Για να φάει αυγά τα πετάει με τα πίσω πόδια της σε βράχους, ώστε να σπάσουν.

Πηγή Wikipedia

Συνεχής ενημέρωση - Καιρός.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Διαβάστε επίσης:

Προειδοποίηση Αρνιακού: Ψυχρή εισβολή 3 ημερών και 30άρια του Αγίου Δημητρίου

Δεν πρέπει ποτέ να πλένετε αυτά τα αντικείμενα με νερό

Κινείται η εικόνα; Η σπαζοκεφαλιά που έγινε viral (photo)