Βοσνιάδης: «Δύσκολο να συνεργαστείς με τον Πλεξίδα»

Κάθε μέρα προέκυπτε και νέο πρόβλημα επεσήμανε ο πρώην τεχνικός της ΑΕΛ που δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε Νίκη και Ολυμπιακό Βόλου

Για την παρουσία συνέχεια νέων προβλημάτων έκανε λόγο μιλώντας για τη συνεργασία του με τον Βαγγέελη Πλεξίδα ο Αλέκος Βοσνιάδης, πρώην τεχνικό της ΑΕΛ. Επίσης, ο έμπειρος προπονητής σε ραδιοφωνική του συνέντευξη δεν παρέλειψε να μιλήσει για τη Νίκη Βόλου, την οποία οδήγησε την περσινή σεζόν στην άνοδο, αλλά και τον Ολυμπιακό Βόλου που αντιμετώπισε στο Κύπελλο στο πρώτο και τελευταίο του επίσημο ματς με τους «βυσσινί».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την λήξη της θητείας του ως προπονητής της ΑΕΛ: «Το ποδόσφαιρο αυτά έχει. Έτσι είναι τα πράγματα στην Ελλάδα. Θα περάσει το θέμα της Παρασκευής και από την Κυριακή θα πούμε πως έγιναν τα πράγματα. 45 μέρες παρουσίας σε μια μεγάλη ομάδα. Μια μεγάλη ομάδα δίνει στον προπονητή τη δυνατότητα να κάνει πράγματα».

Για τον πρόεδρο της ΑΕΛ Βαγγέλη Πλεξίδα: «Είναι δύσκολο να συνεργαστείς μαζί του. Κάθε μέρα έχεις και κάτι καινούργιο να λύσεις. Είχα υποσχεθεί στον κόσμο από την Κυριακή και μετά θα πούμε πολλά πράγματα».

Για το παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με την ΑΕΛ: «Ο Ολυμπιακός Βόλου κράτησε μέχρι το 70′ και ρίσκαρε μετά για να πάρει το παιχνίδι. Από εκεί και μετά είχε τις ευκαιρίες να κάνει το παιχνίδι της. Ήταν καλοδουλεμένη και είχε στόχο και φάνηκε και η καλή δουλεία του προπονητή της. Το επόμενο παιχνίδι είναι ακόμα ανοιχτό. Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να θεωρήσει ότι έχει την υπεροχή γιατί δεν είναι τίποτα δεδομένο. Και οι δύο ομάδες έκαναν πράγματα διαφορετικά για να προλάβουν το παιχνίδι. Στο επόμενο, όποιος φερθεί λίγο πιο έξυπνα θα το πάρει. Ο Ολυμπιακός είναι όμως λίγο πιο μπροστά».

Για το πώς βλέπει τον Ολυμπιακό Βόλου: «Είναι καλύτερη ομάδα φέτος. Και πέρσι είχε καλούς παίκτες, ήταν το φαβορί. Αλλά φέτος τον βλέπω να είναι πιο ομάδα. Είναι πολύ διαβασμένη, είναι κλειστή και έχει υπομονή. Έχει καλούς ποδοσφαιριστές, έμπειρο προπονητή και το team είναι καλό. Αν έχει την ηρεμία, θα είναι μια ομάδα που θα διεκδικήσει στα ίδια την άνοδο».

Για το ποιες ομάδες ξεχωρίζει φέτος: «Η Λάρισα, ο Ηρακλής, ο Ολυμπιακός Βόλου και Λαμία έχουν τα φόντα και αν έχουν την ηρεμία, και αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα θα έχουν καλή παρουσία. Αλλά πρέπει να έχουν και τον κόσμο δίπλα τους. Έχουν ποιότητα παικτών και οι τέσσερις ομάδες».

Για τη Νίκη Βόλου: «Την Νίκη Βόλου την παρακολουθώ πάντα. Ήμουν στην πόλη του Βόλου για πέντε μήνες. Μάθαινα για την αντιπαλότητα των δύο ομάδων αλλά εγώ δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Η Νίκη είναι μια ομάδα με την οποία δέθηκα και την παρακολουθώ και σαν φίλαθλος και σαν προπονητής. Η φετινή χρονιά θα είναι δύσκολη. Πρέπει να εξυγιάνει τα οικονομικά της και πρέπει να έχει πάντα τον κόσμο δίπλα της γιατί αν δεν τον έχει δεν θα πάει πουθενά. Αγωνιστικά, αφού δεν υπήρχε αδειοδότηση, πιστεύω ότι έπρεπε να κάνει καλύτερες και πιο προσεκτικές επιλογές. Το ήξερα, από τις πληροφορίες μου, ότι δεν θα πάρει αδειοδότηση. Και έτσι ετοίμασα το πλάνο μου με 24χρονους. Υπάρχουν σύμβουλοι δίπλα στον πρόεδρο που θα μπορούσαν να τον συμβουλέψουν αλλιώς. Υπήρχαν άλλοι παίκτες που είχαν κλέψει τις παραστάσεις. Και δεν χρειάζεται να ξοδέψεις. Πρέπει να στοχεύσεις. Η Α΄ εθνική είναι τελείως διαφορετική από τη Β΄. Στη Νίκη δεν υπάρχει η εμπειρία αν έχει ένα κακό αποτέλεσμα, να μπορέσει να το γυρίσει. Αυτό που λένε ότι τα πρώτα έξι παιχνίδια τα αφήνουν «έξω» δεν γίνει να ισχύσει. Από το κάθε παιχνίδι πρέπει να πάρεις ότι μπορείς και να μην τα δίνει τόσο εύκολα τα παιχνίδια».

Για τον Απόλλωνα: «Δεν γνωρίζω ακόμα τους ανθρώπους αυτούς. Είναι μια παραδοσιακή ομάδα Α εθνικής. Πρέπει να τους αφήσουν να δουλέψουν απερίσπαστους. Αλλά κάποιες φορές βγαίνουν προβλήματα στα μέσα της χρονιάς. Και πάλι όμως πιστεύω ότι θα διεκδικήσει μια θέση στην τριάδα. Δεν έχει έμπειρο team αλλά όλοι από κάπου ξεκινούν».

Exit mobile version